Štartuje prestížny hokejový turnaj Hlinka Gretzky Cup 2021

Ilustr. foto. © SZĽH

Prestížny mládežnícky turnaj Hlinka Gretzky Cup 2021, ktorý sa v termíne 2. až 7. augusta uskutoční v Piešťanoch a Břeclavi, sa bude môcť konať aj za účasti divákov. Každé dejisko sa pri vstupe fanúšikov na štadión bude riadiť vyhláškami platnými na svojom území, čo znamená, že pre účasť na zápasoch môžu platiť iné podmienky v Břeclavi a iné v Piešťanoch. Na piešťanský zimný štadión, na ktorom bude hrať slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov, môže organizátor vpustiť maximálne 500 divákov na jeden zápas za splnenia podmienok platných v období konania podujatia.

Podľa platnej vyhlášky môže byť kapacita štadióna zaplnená na 50%. To však platí len pre profesionálne najvyššie súťaže. Na reprezentačné akcie sa táto výnimka nevzťahuje. Na základe platnej vyhlášky tak bude môcť byť v Piešťanoch maximálne 500 divákov.

Slovenský zväz ľadového hokeja v tejto súvislosti upozorňuje fanúšikov a záujemcov o účasť na zápasoch Hlinka Gretzky Cupu 2021 v Piešťanoch, aby pozorne sledovali všetky komunikačné kanály SZĽH (okrem webu www.hockeyslovakia.sk aj oficiálny facebookový profil či instagramový účet), prostredníctvom ktorých bude SZĽH včas informovať o prípadných zmenách v opatreniach. Keďže situácia v súvislosti so šírením delta variantu koronavírusu sa vyvíja každý deň, môže sa stať, že momentálna vyhláška o konaní hromadných podujatí v čase konania turnaja nemusí byť platná a podmienky účasti divákov na tribúnach prestížneho turnaja bude SZĽH nútený pozmeniť. Práve z dôvodu možných zmien v pravidlách nie je možná online rezervácia vstupenky na zápasy Hlinka Gretzky Cupu 2021 v Piešťanoch.  

Vstup bude bezplatný, záujemcovia oň však musia splniť aspoň jednu z podmienok, ktorú bližšie definuje Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva č. 233 Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam hromadných podujatí.

TESTOVANIE

  • osoba musí mať negatívny výsledok RT-PCR alebo LAMP testu nie starší ako 72 hodín, resp. antigénového testu s negatívnym výsledkom nie starším ako 24 hodín

OČKOVANIE

  • osoba je najmenej 14 dní ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou
  • osoba je najmenej 21 dní ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou,
  • osoba, ktorá je najmenej 14 dní a nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19

PREKONANIE

  • osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

Deti do 12 rokov sa pri vstupe na štadión v sprievode dospelej osoby nemusia preukazovať žiadnym potvrdením.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) ďalej upozorňuje, že každá osoba, ktorá bude mať záujem vstúpiť na štadión a bude disponovať niektorým z potrebných potvrdení zhrnutých vyššie, je na základe platnej vyhlášky povinná poskytnúť usporiadateľovi pri vstupe svoje meno, priezvisko, dátum narodenia, adresu trvalého bydliska a telefonický kontakt. Organizátor podujatia je totiž povinný viesť evidenciu divákov po dobu 14 dní od podujatia. Po 14 dňoch je povinný osobné údaje zničiť.

Z toho dôvodu žiadame všetkých záujemcov o účasť na zápasoch, aby prišli k vchodom piešťanského zimného štadióna v dostatočnom predstihu pred začiatkom zápasu, keďže vstupu každého jedného bude podliehať kontrola príslušného potvrdenia a následné vyplnenie údajov. Zároveň zdôrazňujeme, že akonáhle prejde bránami štadióna 500 divákov, ďalším už vstup umožnený nebude.

SZĽH vzhľadom na platné opatrenia a vyhlášku zabezpečí na piešťanskom zimnom štadióne sedenie v každom druhom rade. Zároveň dodáva, že počas podujatia platí zákaz konzumácie jedla a nápojov v hale. Po každom zápase musia diváci vzhľadom na jednorazový charakter podujatia štadión opustiť a v prípade záujmu o účasť na ďalšom stretnutí absolvovať proces ešte raz.

STREAMING TURNAJA

Slovenský zväz ľadového hokeja dáva do pozornosti informáciu, že všetky zápasy piešťanskej vetvy Hlinka Gretzky Cupu 2021 bude zdarma vysielať naživo na svojom oficiálnou youtubovom kanále. Počas zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov, vrátane prípravného duelu proti Rusku v sobotu 31. júla, bude obraz doprevádzať profesionálny komentár. Břeclavskú vetvu turnaja bude možné rovnako zdarma sledovať na webe Hokejka TV.   

PROGRAM TURNAJA

sobota 31. júla – prípravné zápasy

18.30 Česko – USA (Břeclav)

18.30 SLOVENSKO – Rusko (Piešťany)

pondelok 2. augusta

15.30 Rusko – Fínsko (sk. A, Břeclav)

15.30 Nemecko – Švédsko (sk. B, Piešťany)

19.00 Česko – Švajčiarsko (sk. A, Břeclav)

19.00 SLOVENSKO – USA (sk. B, Piešťany)

utorok 3. augusta

15.30 Rusko – Švajčiarsko (sk. A, Břeclav)

15.30 Švédsko – USA (sk. B, Piešťany)

19.00 Česko – Fínsko (sk. A, Břeclav)

19.00 SLOVENSKO – Nemecko (sk. B, Piešťany)

streda 4. augusta

15.30 Fínsko – Švajčiarsko (sk. A, Břeclav)

15.30 USA – Nemecko (sk. B, Piešťany)

19.00 Česko – Rusko (sk. A, Břeclav)

19.00 SLOVENSKO – Švédsko (sk. B, Piešťany)

piatok 6. augusta

15.30 zápas o 5./7. miesto (Břeclav)

15.30 zápas o 5./7. miesto (Piešťany)

19.00 1. semifinále (Břeclav)

19.00 2. semifinále (Piešťany)

sobota 7. augusta

17.00 finále/zápas o 3. miesto (Břeclav)

17.00 finále/zápas o 3. miesto (Piešťany)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela