Tábory v CVČ Ahoj plné zážitkov

  • Mladí dnes / Piešťany
  • 1. augusta 2021, 00:02

Ako každé leto aj tentoraz Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch pripravilo pre deti z Piešťan a okolia denné letné tábory zamerané na rôzne oblasti. Deti si počas leta užívajú napríklad umelecký keramický tábor, dobrodružný tábor, karate a sebaobranu, šport a športové hry či pobytový hádzanársky tábor.

(Autor: archív CVČ Ahoj)

Prvý týždeň mali deti možnosť vyskúšať si prácu s hlinou v Keramickom tábore, v rámci ktorého vyrábali kolektívne diela ako kvetináče či sochy letných zvierat. Tiež navštívili keramickú dielňu, modranskú majoliku, kde sa deti dozvedeli množstvo vecí o procese vzniku keramiky. Absolvovali prehliadku dielne, kde videli obrovské keramické pece a prácu skúsených maliarov a maliarok, ktorí zdobili vázy a hrnčeky tradičnými modranskými vzormi. Deti mali možnosť naglazovať si vlastnú vázičku.

Druhý týždeň sa niesol v dobrodružnejšom duchu. V tábore s názvom Dobrodruh bol pre deti na každý deň pripravený zaujímavý program plný outdoorových hier a zážitkov na Lide, na úžasnom ihrisku plnom krásnych atrakcií v Ekoparku Piešťany, v lanovom centre v Trnave alebo na Minifarme Lubina. Tam mali možnosť hladkať a kŕmiť zvieratká či povoziť sa na koníkovi. Výletníci tiež strávili čas na kúpalisku Vincov les v Sládkovičove.

Počas druhého týždňa prebiehal aj tábor Karate a sebaobrana zameraný na rozvoj pohyblivosti a ohybnosti, posilňovacie cvičenia s vlastnou váhou, správne držanie tela v karate postojoch a dýchanie, nácvik a zdokonalenie pádovej techniky či praktické aplikácie techník sebaobrany. Deti zaujali aj testy motorických schopností, výsledky dostali v záverečnom vyhodnotení. Cieľom bolo priviesť ich k pohybu, zvýšeniu fyzickej kondície, pravidelnému športovaniu a získaniu disciplíny.

Počas letných prázdnin deti čakajú ešte ďalšie tri športovo zamerané tábory – Športový tábor, tábor s názvom Športové hry a Hádzanársky tábor.

Miroslav Petráš

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava