Komiksové leto, ale aj ďalšia Hravá Elektrárňa

Do aktivít vzdelávacieho, kultúrneho a komunitného centra Elektrárňa Piešťany pribudol komiks z dielne lektorov a pracovníkov tejto inštitúcie. Pod názvom Tajomstvá Elektrárne sa skrýva pútavý príbeh žiaroviek Eda a Ely, ktorý prevedie deti históriou tejto národnej kultúrnej pamiatky.

Elektrárňa má do konca leta naplánovaných ešte niekoľko aktivít. (Autor: am)

„Na komiksovom príbehu sme pracovali počas jarného lockdownu a veľmi sa tešíme z úvodných pozitívnych ohlasov. Do nášho programu pre verejnosť sme preto zaradili komentovanú prehliadku Elektrárne zameranú na detského návštevníka. Počas 40-minútovej prechádzky s lektorom idú deti po stopách komiksových postavičiek Eda a Ely a objavujú zákutia starej elektrárne. Výtlačok komiksu je súčasťou detskej vstupenky,“ uviedla riaditeľka Elektrárne Katarína Hallová.

Komentované prehliadky sú pre verejnosť k dispozícii počas pracovných popoludní, pre väčšie skupiny je možné dohodnúť termín aj mimo otváracích hodín. „Letné dopoludnia sú u nás už tradične vyhradené pre deti z denných táborov, ktoré absolvujú niektorý z prázdninových vzdelávacích programov. Novinkou v tomto roku je náš vlastný denný tábor, ktorý pod názvom Záhrada vedomostí organizujeme v júlovom aj augustovom termíne. Do ponuky všetkých táborových programov sme nezabudli pribaliť ani náš nový komiks,“ doplnila Hallová.

Pre verejnosť je počas letných mesiacov naplánovaných niekoľko zaujímavých kultúrnych a komunitných podujatí. Každý utorok ráno sa v elektrárenskej záhrade cvičí Joga budíček, uskutoční sa i štvrtý ročník Hravej Elektrárne, zábavno-vzdelávacieho podujatia pre rodiny s deťmi. Tentoraz to bude na tému Fyzika okolo nás.

V rámci podpory ekologických prístupov sa koncom letných prázdnin bude konať ďalšia burza detského oblečenia, ktorá je obľúbeným komunitným podujatím a propaguje recyklovanie a udržateľnosť v oblasti módy.

(ts/am)

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia