Malý div – benefičný koncert v Arte: Vec a Tono S

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Hudba / Piešťany
  • 27. júla 2021, 10:06

Ultrazvuk – slovenský hudobný “rým tím” vystúpi tento štvrtok o 19.00 hod v Arte na benefičnom koncerte, aby podporili koncept otvoreného ateliéru primat.me a novovznikajúce kultúrno-spoločenské centrum v Piešťanoch

Je to veľká vec, že v Piešťanoch vystúpia legendárny slovenský raper Vec a jeho kolega z formácie Ultrazvuk Tono S. Je to o to zaujímavejšie, že pôjde o benefíciu, aby svojim rýmami podporili dobrú vec, ktorá v Piešťanoch vzniká na Kollárovej ulici č. 2, kde sa budova bývalej čokoládovne mení na kultúrno-kreatívne centrum Arta. Dvaja štramáci, uvedomelí umelci  a ich zdravý rap s odkazom, ktorý rieši veci volajúce do neba, sú už na slovenskej rapovej scéne doslova legendami. 

Raper Vec, známy tiež ako Branči Kováč, si na vtipných slovných hračkách zakladal už od čias hip-hopovej formácie Trosky. Táto kapela tvrdo pracovala na tom, aby dostala rap do povedomia slovenských poslucháčov a Vecove texty tomu výrazne napomáhali. Z albumu Trosky nepochybne vytŕča pesnička Čakám na deň, ktorá má aj na slovenské pomery neuveriteľne bohatý text a nachádza sa v ňom hneď niekoľko skvelých a hravých „pančlajnov.”

„Hlavu mám sklonenú do tmavej hĺbky, svet vidím ako malú iskru na konci dlhej trubky… Smutno sa mi hľadí na tých s absenciou umu, na ľudí ponorených do piva a rumu. Na ľudí, čo sa tvária vlastným, ale obráteným dresom, na tých, ktorých myslenie je hendikepom.“

Brančiho kolega z formácie Ultrazvuk si taktiež zakladá na tom, aby vo svojich pesničkách priniesol nadhľad a humor, no zároveň trafil klinec po hlavičke. Tono Suchota, známy ako Tono S alebo kedysi Jašter patril k vtipným textárom už v časoch formácie Mater, ktorú založil s Rebelom. Neskôr svoj um ukázal aj v rámci formácie Gramo Rokkaz.  

Malý Div

kedy: 29.7.2021 od 17.00hod

kde: Arta, Kollárová 2, Piešťany

program:
17.00hod. – Primát ,,Work Shop Talk“.  
think ink (mysli atramentom)
prineste si ideálne bledý kúsok oblečenia, ktorý si s  našou pomocou obnovíte a budete opäť radi nosiť

19.00 hod. ULTRAZVUK – koncert

vstupné: 10<EUR (slovom: desať a viac…)
bude možné zakúpiť priamo na mieste

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf