Inčučunu lemuje nové oplotenie

Z bývalého piešťanského detského ihriska Inčučuna, ktoré pred časom dožilo, odstránili starý drevený plot a nahradili ho novým. Zelená plocha sa má o nejaký čas opäť stať ihriskom, pričom indiánska tematika zostane zachovaná.

Drevený plot okolo detského ihriska je preč, nahradil ho priehľadný. (Autor: am)

Súčasťou prác bolo podľa zmluvy odstránenie pôvodného plotu a brány aj so základovými konštrukciami a múrikom. Namiesto neho osadili nový plot pozostávajúci z plotových panelov a nosných oceľových stĺpikov, ktoré kotvia do betónovej pätky. Súčasťou toho je i jedna dvojkrídlová a jedna jednokrídlová brána, takisto demontáž a znovuosadenie totemu do základovej pätky. Okrem toho je v rámci osádzania jedného plotu umiestnená plastová chránička na prívod vody do areálu.

Cena stavby plotu a znovuosadenia totemu je 33 275 eur. V tejto sume sú zahrnuté náklady na materiál, zariadenia staveniska, dopravu a skladovanie strojov či skládkovanie stavebného materiálu.

V ďalšej etape majú byť osadené nové hracie prvky. Tie posledné stáli na Potočnej ulici necelých 20 rokov. „Detské ihrisko s motívom indiánskeho tábora sme postavili v Piešťanoch v roku 2001 a odvtedy patrí k obľúbeným miestam na hru,“ uvádza na svojej webovej stránke vtedajší zhotoviteľ. Zosumarizoval aj hracie prvky, ktoré v Piešťanoch osádzal. V Inčučune bolo pieskovisko, reťazové hojdačky, pružinové hojdačky – koníky, váhadlové hojdačky, závesné hojdačky – kajaky, reťazová preliezačka s rebrinami, veže a kolotoč s koníkmi. Táto obnova sa spomína aj v mestskej kronike, ktorá o roku 2001 hovorí slovami, že sa v tom čase „obnovila väčšina detských ihrísk (napr. „Inčučuna“ pri potoku Dubová)“.

Potom, ako mesto odstránilo hracie prvky, dalo preč i drevený plot. Priestor ihriska Inčučuna tak bol od 18. septembra 2020 voľne prístupná verejná plocha. Radnica už vtedy sľubovala, že s obnovou sa začne v roku 2021, pričom na mieste nevznikne žiadna iná výstavba, len nové a modernejšie detské ihrisko so zachovaním motívu indiánskej osady.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea