Utrápené zastupiteľstvo alebo prečo poslancov nebaví chodiť na rokovania?

I tak by sa dali nazvať posledné dve zasadnutia volených zástupcov obyvateľov kúpeľného mesta. Kým 30. júna sa zo sedemnástich zvolených poslancov zišlo len šesť, a tak sa pre ich nedostatočný počet zastupiteľstvo vôbec neuskutočnilo, na opakovaný pokus 9. júla ich prišlo na začiatok zasadnutia aspoň deväť, čo je o jeden hlas viac, ako je potrebné na schválenie programu rokovania.

(Autor: pror)

Tie najzávažnejšie body pripraveného programu, ktoré bezprostredne ovplyvňujú kvalitu života obyvateľov Piešťan, však muselo vedenie radnice pre malý počet poslancov z rokovania i tak stiahnuť, nakoľko pri niektorých by bol na ich schválenie potrebný súhlas aspoň dvoch tretín zvolených poslancov, čo je jedenásť zo sedemnástich. Bolo už dopredu jasné, že deväť poslancov tieto body, aj keby chcelo, schváliť nemôže.

Boli to napríklad nasledujúce body: Návrh riešenia zmluvných vzťahov v súvislosti s realizáciou výstavby verejnoprospešnej infraštruktúry Polyfunkčného projektu Piešťany, lokalita Bratislavská a Broskyňová, Návrh na uzatvorenie Zmluvy o zriadení vecného bremena medzi Mestom Piešťany a Tenisovým klubom kúpele Piešťany či niekoľko požiadaviek obyvateľov mesta alebo podnikateľských subjektov na prenájom, kúpu či zriadenie vecného bremena, týkajúcich sa mestských pozemkov.

Azda na tretí pokus niekedy na jeseň to už vyjde a obyvatelia mesta sa od poslancov dozvedia, ako to definitívne bude s výstavbou Broskyňovej ulice, či si športovci z tenisového klubu pre svoju činnosť môžu na mestských pozemkoch zriadiť vecné bremeno alebo či si môže obyvateľ majetkovo usporiadať svoj majetok odkúpením mestského pozemku pod jeho súkromnou garážou.

A tak sa verejne opäť pýtame poslancov: „Z akého dôvodu sa necháte zvoliť do mestského zastupiteľstva, keď ho následne znefunkčňujete svojou neprítomnosťou na rokovaniach?“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav