„Odborníci“ na vírus

  • Nezaradené / Editoriál / Blogy
  • 21. júla 2021, 00:01

U nás na dedine Sergej z horného konca, čo bol stolár, sa po zhliadnutí youtube videí rozhodol, že už nebude vyrábať nábytok, ale bude piecť chleba. V jeho rozhodnutí ho utvrdili i facebookové statusy, ktoré ho nabádali k tomu, aby nebol ovca a riadil sa vlastným rozumom.

Covid oddelenie v trnavskej nemocnici v úvode tohto roku. (Autor: FB MZ SR)

Juraj z dolného konca zas zavesil na klinec servis výpočtovej techniky a stal sa odborníkom na chov a dobytka. Má predsa vlastný rozum a nik mu nebude diktovať, čo má robiť, aké má mať vzdelanie či aký má mať názor.

Anna zo stredu dediny sa starala na družstve o prasiatka, no začalo jej to smrdieť. Tak sa rozhodla, že pôjde do domova seniorov a začne ošetrovať starkých. Najprv sa však na nový druh práce vzdelala na sociálnych sieťach a tiež si o tom prečítala množstvo článkov na internete, ktoré nik nepodpísal, lebo napísať pod článok autora google translate by bolo nedôstojné. Anna predsa nie je ovca a vie používať rozum.

Fero učil občiansku a telocvik. Aj on sa rozhodol zmeniť profesiu. Má auto a vie, že to má motor, kolesá, volant a sedačky. Samozrejme, i on sa „rekvalifikoval“ na sociálnych sieťach a internetových stránkach, kde budete márne hľadať mená redakčného tímu či nedajbože autora „odborného“ článku. Fero tiež nie je ovca.

Zmeniť svoju profesiu sa rozhodla i dôchodkyňa Amália z kopaníc. Celý život pracovala ako kaderníčka. Veľa ľudí stretla, veľa počula. A tak teraz bude virologička.

Nevesta cukrárka so synom technikom sa odsťahovali do anglického Sheffieldu, kde pracujú ako manipulanti v potravinárskych veľkoskladoch. Dobre zarobia a aby mali kontakt s mamou, kúpili jej smartfón a založili jej konto na sociálnej sieti, aby mohli spolu komunikovať.

To však mladí netušili, že Amálka nebude cez sociálne siete komunikovať len s nimi, ale ona ich začne aj čítať. A tak sa dozvedela, že vírus SARS-CoV-2 je umelo vyrobený a zároveň sa nedá proti nemu očkovať, lebo ho vedci neizolovali. Koronavírus tiež preskakuje z očkovaných na neočkovaných a ohrozuje tých zdravého rozumu, ktorí nenechajú do seba vpichnúť smrtiacu injekciu. Tiež sa dozvedela, že hygienické opatrenia sú vlastne útok na jej ústavné právo šíriť vírus.

Zdá sa vám tento text ako zhluk nezmyslov? Zdá sa vám správne. Ale presne takto v súčasnosti vyzerajú diskusie na sociálnych sieťach hecované hlupákmi v politike a rôznymi „odborníkmi“ vyjadrujúcimi sa „profesionálne“ ráno k futbalu, na obed k tornádu a večer ku koronavírusu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín