Módna prehliadka na Kúpeľnom ostrove mala charitatívny podtón

Ak ste vo štvrtok 15. júla neskoro popoludní kráčali po Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch, možno ste sa samých seba pýtali, čo sa deje, že tam stojí toľko priam luxusných vozidiel. Odpoveďou je, že v hoteli Thermia Palace sa konal nultý ročník módnej šou Prestige Fashion Event & Charity, kde sa stretlo niekoľko známych osobností.

Kúpeľný ostrov sa na jeden večer stal akousi mekkou módy. (Autor: am)

Prestige Fashion Event & Charity pod taktovkou Andrey Koreňovej a Patrika Fendricha zo značky Sicily Style prinieslo do Piešťan módne kúsky viacerých návrhárov a značiek. „Vo svete módy pracujem už niekoľko rokov a nadobudla som istý poznatok. Vnímam tu mieru obrovskej diskriminácie, čo sa týka konfekčných veľkostí a delenia ľudí,“ uviedla v úvode podujatia organizátorka Andrea Koreňová s tým, že touto akciou vzdáva hold a drží palce ženám všetkých konfekčných veľkostí, rás a národností. Modelky a modeli kúsky postupne predviedli hosťom, ktorí sedeli v záhrade hotela Thermia Palace.

Moderátorka Karin Haydu (vpravo) privítala na pódiu rodinu štvorročnej Nelky.

Ešte predtým však moderátorka Karin Haydu predstavila charitatívny rozmer celej akcie. V rámci nej prebiehali dve instagramové dražby – v jednej mali záujemcovia možnosť vydražiť si šaty z módneho domu Sicily Style, v druhej vďaka sponzorovi Marekovi Hamšíkovi dražili podpísané dresy slovenskej futbalovej reprezentácie.

Výťažok z dražby poputuje rodine štvorročnej Nelky, dievčatka trpiaceho autizmom, expresívnou poruchou reči, nezrelosťou centrálnej nervovej sústavy, zlou motorikou a problémami s prijímaním potravy. Nelka navštevuje rôzne druhy terapií a liečebných procedúr, ktoré sú finančne veľmi nákladné. Hrozí jej operácia pre skrátené šľachy na nohách, a tak rodina komunikuje s Adeli Medical Centrom a lekárom z Varšavy ohľadom rehabilitácie a ďalšej liečby. „Je toho naozaj veľa, ale Nelka robí pokroky, má to zmysel. Stojí nám to za to,“ povedala Nelkina mama.

Bez nároku na honorár zaspievala Sisa Lelkes Sklovská.

Bez nároku na honorár vystúpila Sisa Lelkes Sklovská, ktorá dorazila aj s manželom Jurajom. Zaspieval i Paľo Drapák, ktorého sprevádzala manželka Janette a na pódiu rocková speváčka Lenka Rakárová. Medzi modelkami sa objavila Soňa Štefková, ale po improvizovanom móle kráčal aj manžel Zuzany Plačkovej, René Strausz, ktorý sprevádzal modelku s Downovým syndrómom, Dorotku Králikovú, či mamička jedného z detí Borisa Kollára, Paula Simoes. Medzi hosťami bola aj Iveta Tkáčová, manželka podnikateľa Patrika Tkáča, herečka Zuzana Vačková, Patrícia Vitteková a ďalšie známe osobnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav