Požiar obilia a pracovného stroja v Maduniciach

  • Spravodajstvo / Región
  • 20. júla 2021, 00:01

V piatok 16. júla krátko pred 17. hodinou vznikol požiar obilia na koreni a slamy za obcou Madunice. Na miesto bola vyslaná hasičská jednotka z Hlohovca so štyrmi príslušníkmi a dvomi hasičskými cisternami.

Vzniknutá škoda bola predbežne stanovená na hodnotu 10-tisíc eur. (Autor: KR HaZZ Trnava)

Po príchode zistili, že oheň sa rozšíril na rozlohu približne 500×100 metrov. Keďže sa šíril rýchlo, veliteľ zásahu nariadil na lokalizáciu a likvidáciu požiaru použiť požiarne lišty na hasičskej technike. Počas hasiacich prác prišlo k dymeniu odstaveného traktora s balíkovačom. Na likvidáciu požiaru pracovného stroja boli použité práškové hasiace prístroje spolu s vysokotlakovým prúdom vody.

Požiar, ktorý zachvátil aj blízky háj, sa hasičom podarilo zlikvidovať. Na dohasenie kôp slám bola použitá poľnohospodárska technika spolu s vysokotlakovým prúdom. Po úplnom uhasení plameňov si požiarovisko prevzal správca.

K zásahu boli povolané aj dobrovoľné hasičské zbory z obcí Veľké Kostoľany a Madunice. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. Vzniknutá škoda bola predbežne stanovená na 10-tisíc eur, hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 100-tisíc eur. Zisťovateľ príčin požiaru stanovil ako jeho dôvod prevádzkovo-technickú poruchu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav