Trnavská župa bude opäť očkovať proti ochoreniu COVID-19 aj nezaregistrovaných záujemcov

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 15. júla 2021, 14:43

Trnavský samosprávny kraj bude vo svojich piatich veľkokapacitných očkovacích centrách počas nadchádzajúceho víkendu okrem zaregistrovaných a pozvaných záujemcov očkovať aj ľudí bez registrácie. Minulý víkend v župných centrách zaočkovali 16-tisíc ľudí, z toho 1500 prišlo bez predchádzajúcej registrácie alebo objednania. Informoval o tom trnavský župan Jozef Viskupič.

(Autor: pror)

„Očkovanie bolo plynulé, nezaznamenali sme dlhšie čakacie doby. Preto sme sa rozhodli v tomto prístupe pokračovať. Našou ambíciou je čo najviac zrýchliť a zjednodušiť očkovanie. Osloviť chceme aj ľudí, ktorí sú časovo zaneprázdnení alebo menej technicky zdatní na vyplnenie online registračného formulára,“ povedal Viskupič. Dodal, že po dohode zástupcov združenia krajských samospráv SK 8 s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽaNO) bude očkovanie bez predchádzajúcej registrácie umožnené vo všetkých krajoch na Slovensku.

V sobotu 17. júla sa bude možné dať zaočkovať bez registrácie vakcínou Pfizer/BioNTech v Dunajskej Strede v SOŠ rozvoja vidieka, v spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch, v Strednej zdravotníckej škole v Skalici a v Strednej zdravotníckej škole v Trnave.

V nedeľu 18. júla bude možnosť dať sa zaočkovať vakcínou Moderna v priestoroch Športovej haly v Trnave od 7.00 do 11.00, následne od 11.00 do 17.00 vakcínou od Pfizer/BioNTech.

Očkovacia látka Moderna je určená pre záujemcov od 18 rokov, vakcína od Pfizer/BioNTech sa podáva pre ľudí od 16 rokov vrátane. Neplnoletí záujemcovia (s vekom 16 a 17 rokov vrátane) musia na očkovanie prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny.

Na očkovanie je potrebné si priniesť platný doklad totožnosti a preukaz poistenca.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela