Z piešťanského letiska budú dovolenkári opäť lietať do Turecka

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. júla 2021, 11:00

Z Piešťan budú turisti opäť lietať na dovolenky do zahraničia. Prvý chartrový let do tureckej Antalye bude v nedeľu 25. júla. Letisko Piešťany začalo s chartrovými letmi pred dvoma rokmi, v minulom roku už pandémia cestovanie zásadne obmedzila. Práve chartrové dovolenkové lety mali podľa pôvodných plánov zlepšiť ekonomiku stratovej spoločnosti Letisko Piešťany, kde je Trnavský samosprávny kraj väčšinovým akcionárom.

ilustračný obrázok (Autor: TTSK)

Výhodou malého letiska je podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča to, že dokáže zabezpečiť epidemicky bezpečný servis pri odlete aj prílete. „Dovolenkári sa na malom letisku nestretnú s inými pasažiermi, ich odbavenie je tu rýchle,“ spomenul výhody piešťanského letiska Viskupič. Tieto výhody potvrdil aj prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Roman Berkes. Počet chartrových letov z Piešťan bude podľa neho závisieť od pandemickej situácie a záujmu dovolenkárov.

Spoločnosť Letisko Piešťany zaznamenala v roku 2019, keď začali chartrové lety do Turecka a Egypta, tržby 551-tisíc eur. Služby letiska využilo viac ako 10-tisíc cestujúcich, ani to však nestačilo na dosiahnutie vyrovnaného hospodárenia. Vlani tržby spoločnosti z dôvodu pandémie opäť klesli pod 250-tisíc eur, spoločnosť je tak odkázaná na dotácie.

Okrem Trnavského samosprávneho kraja sú ďalšími akcionármi v spoločnosti mesto Piešťany a ministerstvo dopravy. Spoločnosť Letisko Piešťany už celé roky zápasí s malým záujmom o jeho služby.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel