Piešťanské pestré športové leto

Už sa k tomu vraciam niekoľkýkrát, ale piešťanské leto býva z hľadiska športových udalostí mimoriadne pestré a atraktívne. Minulý rok bol z dôvodu koronakrízy výnimkou, tento rok sa máme opäť na čo tešiť.

(Autor: red)

Už minulý týždeň sa v areáli Ratnovskej zátoky uskutočnil Black Swans Triathlon, ktorý prilákal tri stovky pretekárov v rôznych kategóriách. Je evidentné, že ľudia sú hladní po športe a športových podujatiach.

Mimoriadne silný na športové podujatia však bude najmä začiatok augusta a hneď poviem prečo.

Tradične prvú sobotu v tomto mesiaci, tentoraz 8. augusta, budú Piešťany opäť hostiť zabehnuté podujatie – triatlon Slovakman 226. Pre mňa je to najobľúbenejšia športová akcia v meste a vždy sa jej rád (ako divák) zúčastňujem. Po dlhých rokoch sa organizátorom podarilo vylobovať skvelú vec, a to že cyklistická časť medzi Piešťanmi a Madunicami bude prebiehať na uzavretej ceste. Za toto kompetentným tlieskam, bezpečnosť športovcov musí byť na prvom mieste.

Počas prvého augustového týždňa sa v Piešťanoch budú sústreďovať tie najväčšie hokejové talenty na svete v kategórii do 18 rokov. Od 2. do 7. augusta sa prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup uskutoční opäť na Slovensku a v Česku. Tentoraz však bez Kanady, ktorá sa pre situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu rozhodla nepricestovať. Turnaj, ktorý sa pre svoju atraktivitu dokonca pasuje za kvalitnejšie obsadený ako majstrovstvá sveta, sa opäť vracia do kúpeľného mesta.

O týždeň nato, od 9. do 15. augusta, sa v piešťanskej Diplomat aréne bude konať basketbalový FIBA U16 Women European Challenger, teda turnaj reprezentácií do 16 rokov. Medzinárodná basketbalová federácia FIBA sa tento rok rozhodla neorganizovať majstrovstvá Európy v jednotlivých mládežníckych kategóriách, no aby basketbalová mládež neprišla o medzinárodnú konfrontáciu, nahradili ich práve tieto turnaje.

Okrem slovenskej ženskej reprezentácie sa zúčastnia tímy Luxemburska, Írska, Rumunska, Izraela a Švajčiarska. Trénerom slovenského výberu je zhodou okolností nový kouč Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

Spomínané podujatia nie sú jediné, ktoré sa tu budú konať, je ich oveľa viac, o čom vás budeme priebežne informovať na športových stranách novín. Podstatné je, že to v Piešťanoch začína opäť žiť športom, to je v tejto dobe veľká výhra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek