Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešne reprezentujú doma i v zahraničí

Na plaveckých pretekoch CORCAVID Test v 2.kole poriadanom opäť po roku na Bratislavských Pasienkoch uplynulý víkend , 3.-4. júna, sa mladým nádejám z ŠPK Kúpele Piešťany darilo. Okrem množstva osobných rekordov získali aj mnoho medailí.

Tréneri Darina Moravcová a Radoslav Suchánek so svojimi úspešnými zverencami Olíviou Anou Šprlákovou-Zmorovou a Filipom Lányim. © ŠPK Kúpele Piešťany

Najviac medailí – 7 zlatých,  získala v najmladšej dievčenskej kategórii 8-ročných Saša Tapušíková. Medzi 10-11 ročnými v tvrdej konkurencii Karolína Valko vybojovala 6 zlatých  a 1 bronzovú medailu. Dobre si počínala aj Lucia Slámová, ktorá plávala svoje netradičné disciplíny a popri osobákoch si vybojovala 2 striebra a 3 bronzy. Ďalšie dva bronzy  získala aj Kristína Kiralová. Medzi 9-ročnými dievčatami si jednu striebornú medailu vybojovala aj Nina Pecháčová.

Náš najmenší, iba 7 ročný Michal Valko, obstál v najmladšej chlapčenskej kategórii 9-ročných a mladších, kde získal 6 medailí – 1 zlatú, 1 striebornú a 4 bronzové.

V  ďalších ročníkových kategóriach získali po jednej striebornej medaile aj Patrik Tapušík, Samuel Šiška a Matúš Mihálik. Marko Šprlák-Zmora  si vyplával  2 a  Oliver Švec 1 bronzovú medailu.

Tento týždeň prebiehajú Majstrovstvá Európy juniorov v talianksej metropole Rím, kde nás úspešne reprezentujú naši juniori Olivia Šprláková-Zmorová a Filip Lányi.

Mimoriadne sa im darilo vo štvrtý deň súťaží.

Najprv vylepšila Olívia Ana Šprláková-Zmorová svoj vlastný slovenský rekord na 1500 voľný spôsob o 0,45 sekundy a obsadila celkové 23. miesto.

Filip Lányi ako prvý člen slovenskej štafety juniorov na 4 x 200 v.sp. zaplával slovenský rekord juniorov na 50 m bazéne, ktorý zlepšil o 0,13 sekundy. Chlapčenská štafeta vybojovala pekné 10. miesto.

D. Moravcová, R. Suchánek, foto: ŠPK Kúpele

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila