Piešťany budú opäť hostiť prestížny Hlinka Gretzky Cup

  • Hokej / Piešťany / Šport
  • 11. júla 2021, 00:02

Prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup sa v roku 2021 uskutoční opäť na Slovensku a v Česku. Tentoraz však bez Kanady, ktorá sa pre situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu rozhodla nepricestovať. Dejiskami tradičného podujatia pre hokejové nádeje do 18 rokov v termíne 2. až 7. augusta budú Břeclav a Piešťany.

Počas prvého augustového týždňa čaká Piešťany prestížne hokejové podujatie. (Autor: SZĽH)

O prvenstvo na prestížnom podujatí sa bude hrať po ročnej prestávke. Vlani v lete sa osem reprezentácií malo predstaviť v kanadských mestách Edmonton a Red Deer, Kanadská hokejová federácia však pre nástup prvej vlny pandémie podujatie zrušila. A keďže na presunutí akcie na leto 2021 netrvala, podľa vopred schváleného kľúča sa turnaj po dvoch rokoch vracia opäť na Slovensko. Namiesto Kanady sa na tohtoročnom podujatí predstavia Nemci, ktorí budú súčasťou piešťanskej B-skupiny spolu so Slovenskom, Švédskom a USA. V A-skupine, ktorej dejiskom bude Břeclav, nastúpia domáci Česi proti Fínsku, Rusku a Švajčiarsku.

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov by mala odštartovať prípravu na Hlinka Gretzky Cup v pondelok 12. júla. Tesne pred začiatkom turnaja absolvuje prípravný zápas s Rusmi a následne 2. augusta o 19.00 h súboj proti USA. O deň neskôr nastúpi proti Nemecku a 4. augusta proti Švédsku. Oba duely sú na programe rovnako od 19.00 h.

Po dni voľna budú nasledovať zápasy play-off, resp. o konečné umiestnenie. Tímy, ktoré sa v oboch skupinách umiestnia na štvrtých pozíciách, nastúpia proti sebe v súboji o siedme miesto, tretí v poradí na duel o piate miesto. Prví dvaja postúpia do semifinále, v ktorom si to rozdajú systémom A1 vs B2, resp. B1 vs A2. Vyvrcholením turnaja budú 7. augusta stretnutia o prvé, respektíve tretie miesto.  (ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava