Rodiny s deťmi cestujú prímestskými autobusmi za euro

Župa obyvateľov a návštevníkov motivuje, aby strávili leto doma. Okolité prírodné a kultúrne krásy môžu cestujúci objavovať aj prostredníctvom prímestskej autobusovej dopravy. Tipy na výlety zas ponúka krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, ktorá sa prezentuje ako Kraj zážitkov.

(Autor: js)

Rodiny s deťmi tak zažijú pestrosť regiónu ťahajúceho sa od českých hraníc až k maďarským. Tento benefit môžu cestujúci využívať počas víkendov, sviatkov a dňoch pracovného pokoja a voľna. Na rodinný lístok je možné prepraviť až 5 osôb v kombinácii 2 dospelí + 3 deti alebo 1 dospelý + 4 deti. V každej skupine musí byť aspoň jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 18 rokov.

Tento typ cestovného lístka je platný na linkách všetkých troch zmluvných dopravcov trnavskej župy – ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Župa chce aj týmto spôsobom zatraktívniť cestovanie verejnou dopravou pre špecifické skupiny cestujúcej verejnosti a rozvoj ekologickej mobility vo všeobecnosti.

Cestovať môžete troma dopravcami Trnavského samosprávneho kraja – ARRIVA Trnava, SKAND Skalica a SAD Dunajská Streda. U šoféra priamo v autobuse si vypýtajte rodinný lístok za jedno euro.

Vydajte sa z bodu A do bodu B. Spravte si výlet, užite turistiku a z bodu B, prípadne až C sa dostanete autobusom opäť na začiatok do bodu A. Samozrejme, zastávok môžete mať aj viac a medzi jednotlivými zástavkami sa môžete prejsť alebo bicyklovať. Ktoré miesta sa rozhodnete preskúmať je len na vás, ale pamätajte – musíte sa vždy vrátiť do stanice, z ktorej ste vyrážali. Lístok vám platí do 23:59 daného dňa.
 

Ľudia vo veku 70 a viac rokov môžu cestovať bezplatne, pričom doteraz sa prepravovali za 0,20 € za každých začatých 25 kilometrov jazdy. Na využitie tohto benefitu stačí, aby si cestujúci u dopravcu vybavili Senior Pas. Obyvatelia vo veku nad 62 rokov majú zľavu 25 % z ceny cestovného.

zdroj: ttsk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj