V Trnavskom kraji začínajú očkovať proti COVID-19 aj ľudí bez predchádzajúcej registrácie

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. júla 2021, 14:08

Trnavský samosprávny kraj ponúka vo vybraných veľkokapacitných očkovacích centrách možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19 aj bez predchádzajúcej registrácie. V Piešťanoch na Kúpeľnom ostrove platí táto možnosť už v piatok do 18:00 (vakcína Pfizer/BioNTech), v Trnave v Mestskej športovej hale v sobotu ( Pfizer/BioNTech) aj v nedeľu (Moderna) a v Dunajskej Strede v nedeľu ( Pfizer/BioNTech). K dispozícii bude pre takýchto záujemcov spolu 3 650 vakcín. Na očkovanie je potrebný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky.

(Autor: pror)

Počas víkendu však bude podľa riaditeľky odboru zdravotníctva Trnavského samosprávneho kraja Lucie Šmidovičovej fungovať všetkých päť očkovacích centier, v Skalici a v Strednej zdravotníckej škole v Trnave bude naďalej potrebná predchádzajúca registrácia.

„Budeme očkovať všetkými dostupnými druhmi vakcín, teda Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V a v Trnavskom kraji bude mať premiéru vakcína Janssen z portfólia Johnson & Johnson. Tú budeme podávať v nedeľu 11. júna medzi 8:00 a 18:00 v Strednej zdravotníckej škole v Trnave,“ informovala agentúru SITA Šmidovičová.

Trnavská župa otvorila prvé tri veľkokapacitné očkovacie centrá ešte koncom februára v Trnave, Skalici a Dunajskej Strede, neskôr pribudli ďalšie v Trnave a v Piešťanoch. Zo začiatku sa v nich očkovalo len vakcínou od AstraZeneca. Od 1. mája začali tieto centrá očkovať aj vakcínou Pfizer/BioNTech, o týždeň neskôr Modernou a od 12. júna sa v Piešťanoch očkuje aj Sputnikom V.

Okrem toho v Trnavskom kraji zabezpečujú očkovanie proti COVID-19 aj nemocnice a polikliniky.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav