V Dubovanoch sa rozlúčili so štvrtákmi a privítali prváčikov

  • Školy / Región
  • 8. júla 2021, 00:02

Každým rokom je v našej malej školičke v Dubovanoch zvykom rozlúčiť sa s odchádzajúcimi štvrtákmi a privítať nových prváčikov. Hlavnou myšlienkou tohtoročnej pasovačky prváčikov bolo putovanie za farbami, aby nimi mohli spestriť dnešný svet.

Odchádzajúci štvrtáci absolvovali slávnostné promócie v talároch.

Putovaním ich sprevádzali učiteľky a budúci prváčikovia museli zvládnuť úlohy, ktoré im zadávali odchádzajúci štvrtáci na farebných stanoviskách. Za každú zvládnutú úlohu z matematiky, geometrie, abecedy a pohybových zručností získali jednu farbičku. Keďže naši budúci prváčikovia boli veľmi šikovní, štvrtáci ich pasovali za prvákov a prenechali im svoje miesta v škole.

Budúci prváčikovia dostali Pasovacie dekréty.

Po pasovačke sme mali ešte jednu krásnu, no zároveň smutnú úlohu. Museli sme sa rozlúčiť s našimi štvrtákmi. Tento rok sme im pripravili slávnostné promócie v talároch. Keďže táto myšlienka zožala veľký úspech, plánujeme s tradíciou pokračovať aj v ďalších rokoch. Štvrtáci získali osvedčenie o absolvovaní štúdia na našej škole a spomienkové darčeky – náramok priateľstva, kľúčenku s fotografiou spolužiakov a skleného vtáčika ako symbol odletu zo školy. Posledné podanie ruky a objatie s učiteľkami si deti odniesli spolu s vysvedčením.

Darina Havrlentová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel