Úspešná piešťanská veslárska výprava na Majstrovstvách Českej republiky

  • Veslovanie / Šport
  • 7. júla 2021, 10:01

Posledný júnový týždeň sa na veslárskom kanále v českých Račiciach konali Majstrovstvá Českej republiky v kategóriách dorastencov, juniorov a seniorov. Regaty sa zúčastnila aj výprava Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany a svojimi úspechmi nadviazala na mladšie kategórie spred týždňa.

(Autor: VK Sĺňava Piešťany)

Hneď prvým finálovým pretekom si vybojoval titul Majstra Českej republiky v najpočetnejšie obsadenej kategórii (48 pretekárov) dorastenec Peter Strečanský, ktorý najprv vyhral piatkovú časovku, následne v sobotu svoju semifinálovú jazdu a v urputnom boji aj nedeľné finále A. Iba jedna sekunda delila dorasteneckú dievčenskú párovku v zložení Simona Weiszová, Anna Kublová, Aneta Ferancová a Sofia Gono od bronzovej medaile, pričom veľký úspech dosiahol aj dvojskif dorasteniek Simona Weiszová, Anna Kublová, keď vo finále A obsadili konečné 6. miesto. Rovnakým úspechom bolo vystúpenie dvojskifu dorastencov v zložení Matej Ďuriš a Marcel Škulec v druhej najobsadenejšej kategórii (40 pretekárov). Chlapci sa prebojovali až do finále B, kde obsadili výborné tretie miesto.

Úspešne si počínali aj naši seniori, keď v skife žien Viktória Zruttová obsadila 3. miesto, čo bolo zároveň aj 2. miesto v kategórii do 23 rokov. Hneď za ňou na štvrtom mieste skončila jej kolegyňa z dvojskifu Emma Kohlmayer (3. miesto do 23 rokov). Obe spoločne v dvojskife žien skončili na peknom 3. mieste a získali titul Majsteriek Českej republiky v kategórii do 23 rokov. V skife mužov ľahkých váh Pavol Taraba obsadil vynikajúce druhé miesto (prvé v kategórii do 23 rokov). Jeho parťák z dvojskifa Andrej Čechvala obsadil 5. miesto (tretie miesto v kategórii do 23 rokov), pričom v dvojskife ľahkých váh obsadili nečakanú striebornú priečku a zároveň získali titul Majstra Českej republiky v kategórii do 23 rokov.

Nesklamal ani dvojskif mužov v zložení bratov Richard a Matúš Vančovci, ktorí po dlhšej závodnej prestávke ukázali, že to na vode ešte stále vedia a rovnako ako dvojskif ľahkých váh obsadili vynikajúce 2. miesto v ťažkých váhach. 

Majstrovstvá Českej republiky boli aj malou generálkou výberu slovenskej reprezentácie pred nadchádzajúcimi Majstrovstvami sveta seniorov do 23 rokov, ktoré sa konajú práve na veslárskom kanále v Račiciach v termíne od 7. do 11 júla. Budú nás tam zastupovať aj spomínaní veslári z Piešťan – dvojskif žien Viktória Zruttová a Emma Kohlmyer a ľahký dvojskif mužov v zložení Pavol Taraba a Andrej Čechvala. Taktiež pre skifára Petra Strečanského to bolo dôležité preukázanie výkonnosti, na základe čoho bol nominovaný ako historicky najmladší slovenský účastník na augustových Majstrovstvách sveta juniorov v Bulharskom Plodive.

Následne bude spoločne so Simonou Weiszovou, Annou Kublovou, Sofiou Gono a Matejom Ďurišom reprezentovať Slovensko na medzinárodnej regate Olympijských nádejí na rybníku Svět v českej Třeboni.

Všetkým našim pretekárom ďakujeme za pekné výsledky a držíme palce v ich ďalšej športovej kariére. 

VK Sĺňava Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava