Hasiči odstraňovali hniezdo sršňov v materskej škole

Dlhotrvajúce sucho a teplé počasie sa odzrkadľuje aj v podobe hasičských výjazdov. Tí piešťanskí za uplynulý týždeň vyrážali hneď k niekoľkým požiarom trávy a porastu, no okrem toho asistovali pri dopravnej nehode a odstraňovali hniezdo sršňov z areálu škôlky.

V areáli škôlky na Považskej ulici hasiči likvidovali sršne na strome. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V pondelok 28. júna približne o piatej popoludní hasiči vyrážali do Chtelnice, aby uhasili požiar suchej trávy a pňa. Horela tam plocha so šírkou päť a dĺžkou sto metrov, zadymená bola i tamojšia cesta. Na likvidáciu použili vysokotlakový prúd vody.

Na druhý deň o pol štvrtej ráno asistovali pri dopravnej nehode na diaľnici D1, o ktorej viac píšeme na strane 2. Hasiči v tomto prípade vytekajúce prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom a vykonali na aute protipožiarne opatrenia. Pretočili ho na kolesá a odtiahli na krajnicu. Počas tejto záchrannej akcie sa prechádzajúcemu kamiónu podarilo vraziť do kužeľov na vozovke a len tesne sa vyhol cestárskemu vozidlu.

Rovnako v utorok 29. júna vyrážali traja hasiči na Ategu k Okresnému súdu Piešťany. Nahlásená tam bola bomba, ktorú nenašli. Ďalší výjazd v tento deň bol k požiaru trávy a kríkov pri železničnej trati v Piešťanoch a len o pár hodín neskôr opäť smerovali k požiaru trávy – tentoraz smerom na hať Drahovce. Oba zlikvidovali vysokotlakovým prúdom.

Vo štvrtok 1. júla hasičov privolali do areálu Materskej školy na Považskej ulici v Piešťanoch, aby zlikvidovali hniezdo sršňov. Nachádzalo sa vo výške približne štyri metre na strome, a tak hasiči použili rebrík, lano, špeciálny oblek a hniezdo zhodili do pripraveného vreca. Učiteľku upozornili, aby sa v daný deň zdržiavali obďaleč, pretože tam môže byť rozdráždený hmyz.

Posledný výjazd mali v piatok 2. júla na Bodonu, kde opäť vysokotlakovým prúdom vody likvidovali požiar trávy s rozlohou 5×20 metrov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea