Fotoreportáž: Rockovému festivalu Topfest patril prvý prázdninový víkend

Ako po iné roky prvý prázdninový víkend v regióne patril rockovému festivalu Topfest. Aj napriek obavám organizátorov, či si návštevníci nájdu na podujatie cestu z dôvodu pandemických opatrení či zmeny jeho umiestnenia, to nakoniec po celé dva dni v Častkovciach žilo zábavou a hudbou. Ľudí neodradila ani skutočnosť, že do areálu sa dostali len s očkovacím preukazom, prípadne negatívnym testom na COVID-19. Organizátori nezabudli ani na mobilné testovacie miesta pre tých, ktorí sa ešte nestihli zaočkovať.

(Autor: pror)

Festivalová atmosféra v Častkovciach vypukla v piatok napoludnie. Prví návštevníci postupne zaberali svoje miesta v stanovom mestečku a pred treťou popoludní sa začala hudobná produkcia.

Na vstupe do areálu návštevníkov vybavovali plynulo a z hľadiska vyjadrení nik nenamietal ani nutnosť preukázať sa očkovacím preukazom či absolvovať antigénové testovanie. „Vôbec nám to neprekáža. Priateľ má už očkovanie za sebou, ja som to ešte nestihla, tak sa idem nechať otestovať. Je doba, aká je, a preukázať, že nemáme covid, k tomu patrí,“ povedala nám Martina, ktorá so skupinou mládežníkov dorazila na Topfest zo Žiliny.

Po vydokladovaní bezinfekčnosti bol po areáli pohyb voľný a návštevníci si hudobný festival užívali. Piatok patril hlavne punk-rockovej scéne, čo bolo vidieť aj na vekovej skladbe návštevníkov, keď prevažovali hlavne mladší. Vyvrcholením piatkového festivalového dňa bolo vystúpenie kapely Horkýže Slíže.

Sobota vekovú skladbu návštevníkov rozšírila. Skupiny ako Hex, Queenie či Kabát prilákali do areálu v Častkovciach rozličné vekové kategórie a sobotný Topfest by už spokojne zniesol onačenie aj ako rodinný hudobný festival, kde nechýbali najmenší, ale ani postaršie ročníky.

Nedá sa jednoznačne povedať, produkcia ktorej kapely nevzbudila veľký záujem návštevníkov, no vyvrcholením večera bola určite rocková smršť českej nestarnúcej kapely Kabát. A ako povedal jej frontman a spevák Pepa Vojtek, tento večer mal pre nich dva medzníky. Po troch rokoch opäť zavítali na Topfest a po roku a pol sú prvýkrát na pódiu pred publikom.

Vyjadrenie o návrate na pódiá po viac ako ročnej prestávke bolo hlavným mottom prihovárania sa publiku v podstate od všetkých vystupujúcich kapiel. To, že ľuďom chýbala živá hudba a festivalová produkcia, bolo i výrazným duchom atmosféry Topfestu 2021. „Tak sa nám to podarilo. Napriek hygienickým opatreniam má festival veľký ohlas. Vďaka ľuďom, ktorí sa ho zúčastnili, panovala skvelá atmosféra a nás to nabíja pozitívnou energiou do organizovania Topfestu aj v nasledujúcich rokoch,“ povedal nám jeden z hlavných organizátorov Dušan Drobný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava