Elektrárňa otvorila brány návštevníkom

Elektrárňa Piešťany sa zapojila do medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Témou tohto ročníka bolo odovzdávanie vedomostí a elektrárenský priestor, ktorý už podľa názvu zapadá do konceptu – Záhrada vedomostí, sa stal súčasťou širšieho podujatia. To sa počas uplynulého víkendu realizovalo vo viacerých kútoch Slovenska.

(Autor: am)

V sobotu 26. júna sa Elektrárňa pripojila k mnohým ďalším aktivitám – prehliadkam, koncertom či burzám, ktoré sa uskutočnili v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad. Piešťanci mohli areál historickej budovy na Staničnej ulici nielen navštíviť a prezrieť si ho, ale tiež tam na nich čakalo množstvo vzdelávacích a zaujímavých aktivít.

Deň bol plný tvorivých dielní a ukážok vzdelávacích exponátov. Pod novou pergolou nechýbal náučný workshop, témou bola výroba hmyzieho domčeka, no deti si tiež mohli v botanických tvorivých dielničkách vyrobiť pútavé kvetinové pohľadnice Počas dňa prebiehali aj komentované prehliadky vyše storočnej budovy. Okrem toho si mladí mohli osviežiť vedomosti o separácii odpadu a na magnetickej tabuli predviesť, ako ich ovládajú. Pripravené boli pre nich „omagnetované“ odpadky, ktoré triedili podľa toho, kam ich treba vyhodiť.

K dispozícii bolo aj niekoľko spoločenských hier, medzi nimi napríklad ruské kolky či záhradný golf. V jednom zo zákutí Elektrárne tiež bolo možné pozorovať nový prvok v Záhrade vedomostí. Počas lockdownu tam pribudla medná krava E-tela, ktorá sa využíva na bio chov včiel. Deti si mohli prácu včiel pozrieť zblízka, a to dokonca vo včelárskom klobúku. Cez presklený priezor bolo vidno, aký kus roboty už včely urobili, ako vyletúvajú a zbierajú potravu. Ak by sa človek dlhšie zadíval, našiel by vraj i včeliu kráľovnú. Pozorovanie včiel bolo doplnené o komentár skúsenej lektorky i o plagáty s bližšími informáciami. Priestor Elektrárne, ale aj mednú kravu si návštevníci budú môcť pozrieť počas letného Dňa hrania či Dňa včiel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava