Prví maturanti SPŠE sa stretli po 50 rokoch

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany
  • 4. júla 2021, 00:02

Pred tromi rokmi Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch slávila 50 rokov od svojho vzniku, no v školskom roku 1967/68 v nej boli zriadené už tri elokované triedy bratislavskej priemyslovky s dvomi odbormi. Jednou z tried bola M1 – Meracia a automatizačná technika, ktorú som viedla ako triedna profesorka. V triede bolo 28 chlapcov, ktorí prišli študovať „elektrinu“ do nášho mesta z dolného aj stredného Považia, Ponitria i Záhoria.

Na jubilejné stretnutie do reštaurácie Muškát prišlo 13 bývalých študentov a päť pedagógov. (Autor: Peter Urban/archív autora)

Štyri roky nám priniesli „detské choroby“ novootvorenej školy – nedostatok priestorov pre teoretickú i odbornú výučbu, chýbali nám interní pedagógovia, ubytovanie v internáte, ale nakoniec sme sa presťahovali do budovy na Námestí SNP. Úspešne sme sa vzdelávali a vzájomne vychovávali, obohacovali sa na odborných exkurziách a kultúrnych podujatiach. Formoval sa kolektív, ktorý stál s stojí dodnes a slávi polstoročnicu.

Maturitný večierok triedy 4. M1 z 29. januára 1971.

Vyzdvihnúť chcem svojich chlapcov, dnes už otcov a dedov, ktorí svoje vedomosti a charakterové vlastnosti zúročili vo svojich rodinách a na pracoviskách doma i v zahraničí. Chvályhodné je, že od úspešnej maturity v júni 1971 sa stretávajú pravidelne po piatich rokoch. Na stretnutia pozývajú nielen mňa, ale i viacerých pedagógov, ktorí ich zasvätili do tajov meracej a automatizačnej techniky a pomáhali formovať ich charakter.

Som hrdá na nich, veď ani po rokoch nezabúdajú na seba, radi sa stretávajú a vyjadrujú úctu a pozornosť aj nám, pedagógom. Sú to prví maturanti SPŠE v Piešťanoch! Prajem im zdravie a elán do ďalších životných krokov.

Jubilejné stretnutie po 50 rokoch sa uskutočnilo v stredu 23. júna 2021 popoludní v reštaurácii Muškát v Piešťanoch. Prítomných bolo 13 bývalých študentov a päť pedagógov.

PhDr. Elena Kočvarová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek