Talentovaný Lucas Kubo vyhral svoje prvé preteky v kariére motokárového jazdca

  • Šport
  • 3. júla 2021, 09:00

V Trebaticiach sa 19. júna konalo tretie kolo Slovenského kartingového pohára. Počasie prialo aj domácim pretekárom, to sa ukázalo na ich výkonoch. Skvelé výsledky dosiahol TM KART Racing Team z Ostrova, ktorý vedie skúsený dlhoročný pretekár a reprezentant Slovenska v kartingu Tomáš Mišík. Ten svojich zverencov pripravuje a otvára im dvere do kartingového sveta a práve Trebatice boli toho príkladom, kde ukázali svoje kvality.

Lucas Kubo so svojím trénerom Tomášom Mišíkom. (Autor: Marcel Kubo/Tibor Barborík)

Po Mišíkovom boku vyrastá nová generácia pretekárov, o ktorých sa stará a odovzdáva im všetky skúsenosti. Jedným z nich je Lucas Kubo, ktorý má len šesť rokov a je rodák zo Sokoloviec. Na svojich prvých pretekoch v Trebaticiach predviedol skvelý výkon a vo svojej kategórii zvíťazil. Súperom dal najavo, že už v takomto mladom veku sa vie dostatočne pripraviť a trénovať, aby mohol dosahovať pódiové umiestnenia.

„Lucasko je malý talentovaný pretekár. Už pri prvých zoznamovaniach s motokárou sme vedeli, že musí v tomto športe pokračovať. Vidím v ňom veľký potenciál, avšak za skvelými výsledkami sa skrývajú hodiny poctivého trénovania a prípravy,“ povedal Tomáš Mišík.

Poctivá príprava v každom tréningu ukazuje veľké zlepšenia. Práve to ho posúva vpred a dáva mu nádej, že keď bude takto pokračovať, môže raz bojovať o titul majstra Slovenska a v budúcnosti sa môže rovnať s tými najlepšími na európskej alebo svetovej úrovni.

Po úspešnom vystúpení v Trebaticiach sa celý tím presunie na tréningové dni do susedného Rakúska. Na okruhu v Bruck an der Leitha sa Lucas ešte nezúčastnil, preto bude trénovať, aby sa stotožnil s dráhou a bol pripravený na nadchádzajúce preteky Slovenského kartingového pohára, ktoré sa uskutočnia 10. júla v tomto v dolnorakúskom meste.

„Lucaskovi za celý TM KART Racing Team držíme palce a budeme robiť maximum, aby dosahoval veľké úspechy, aké som dosiahol aj ja v tomto športe,“ dodal Mišík.

Tatiana Ševečková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj