Pneumatiky ku kontajnerom nepatria

Pred časom sme v Piešťanskom týždni informovali o tom, kam patria ojazdené pneumatiky. Stále sa však medzi nami nájdu takí, ktorí si uľahčia život a jednoducho ich uložia kdekoľvek – do prírody alebo ku kontajnerom.

(Autor: Supa)

Nedávno si ktosi takto pomýlil pneuservis so stojiskom nádob na odpad na Žilinskej ceste pri Bille. „Jazdenky“ uložil vedľa kontajnerov, istý čas sa povaľovali na chodníku, v súčasnosti sú v tráve za smetiakmi. A budú tam dovtedy, kým nepríde nadštandardný zvoz odpadov zameraný na likvidáciu čiernych skládok, čo, samozrejme, zaplatíme z rozpočtu všetci.

Ojazdené pneumatiky teda ku kontajnerom nepatria rovnako ako žiadny iný odpad len tak voľne položený pri stojisku či v ňom. Zvozová spoločnosť totiž vyváža len to, čo je v nádobách, a nie, čo je mimo nich. Pneumatiky sú však zvláštna kategória, pretože ich nevezmú ani v zbernom dvore. Kam teda s nimi? Tam, kde sa dajú i kúpiť či prezuť – do pneuservisu, resp. predajne pneumatík. Zo zákona je každé takéto zariadenie povinné ich bez ohľadu na miesto kúpy, značku alebo veľkosť prevziať a zlikvidovať. Za odovzdanie nebudete platiť ani cent, pretože poplatok za likvidáciu by mal byť zahrnutý už v kúpnej cene nových gúm. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav