„Vodič roka“: Havaroval pri Piešťanoch, porušil azda všetko, čo sa dá

  • Krimi / Spravodajstvo / Región
  • 2. júla 2021, 17:40

Policajti zistili, že vodič, ktorý sa v utorok nadránom prevrátil s autom na strechu na diaľnici, má okrem samotnej nehody na rováši ešte aj útek z miesta nehody, jazdu autom dočasne vyradenom z evidencie a jazdu autom s rozdielnymi evidenčnými číslami. Okrem toho jazdil v čase zákazu -bez vodičského preukazu a pravdepodobne pod vplyvom drog. Toto všetko stihol naraz.

Foto: KRPZ

Policajti o vodičovi, ktorý nezvládol riadenie v utorok 29. júna na diaľnici D1 pri odbočke na Piešťany uviedli, že je to jeden veľký „prúser“. Tento šofér svojou jazdou porušil nariadenia, zákazy, dokonca aj podvádzal.

V utorok 29. júna nezvládol riadenie a auto, kúsok pred odbočkou na Piešťany, prevrátil na strechu. Dochrámaný po nehode sa dal na útek. Muža videli po nehode v Piešťanoch a policajti ho krátko na to zadržali. Dychová skúška bola negatívna, no správanie muža bola viac než divné. Policajti požiadali lekára o odber krvi, moču a akútny toxikologický rozbor. Už pri prvom kontakte s vodičom lekár potvrdil prítomnosť omamných látok. Policajti lustráciou navyše zistili, že vodič jazdil v čase 5-ročného zákazu a auto bolo dočasne vyradené z prevádzky. Značky na aute pochádzali z dvoch iných, rozdielnych vozidiel.

Policajti ho zatiaľ obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia a vzhľadom na všetky okolnosti, a po dohode s dozorujúcim prokurátorom, žiadajú, aby bol obvinený stíhaný väzobne. Po výsledku toxikológie nie je vylúčené, že bude trestné stíhanie rozšírené aj pre iný trestný čin.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava