Smart hodinky nie sú iba rozmar, pomáhajú vám 24 hodín denne

  • Inzercia
  • 2. júla 2021, 16:00

Aj keď dnes možno až príliš naše životy zahlcujeme elektronikou a dotykové displeje už majú takmer aj príbory, objektívne musíme povedať, že množstvo geniálnych technológií nám skutočne zlepšuje kvalitu života. Patria sem aj smart hodinky.

Zdroj obrázka: Dean Drobot / Shutterstock.com

Samozrejme, tradičné mechanické ručičkové ozdoby zápästia s ciferníkom môžeme nazývať aj šperkami. Majú štýl a mnohí na ne právom nedajú dopustiť. Alternatívou k nim bývali digitálky, tie však dnes už takmer definitívne vytlačili smart hodinky.

Ak ste im ešte neprepadli a pýtate sa, načo sú vám inteligentné dotykové hodinky, keď máte inteligentný dotykový telefón, tablet a ďalšie vychytávky, tento článok je určený presne pre vás.

Smartfón na zápästí

Odpoveďou na vyššie spomínanú otázku je, že ak máte smart hodinky, môžete v mnohých prípadoch telefón nechať pokojne vo vrecku alebo v taške. Napr. to aj obmedzí vaše zbytočné a bezcieľne skrolovanie, ktorého jediným významom je zabíjanie drahocenného času.

Hodinky vás upozornia na správy, hovory, notifikácie a v podstate si na nich môžete aj čítať novinky či emaily. Tie najvyspelejšie inteligentné hodinky sú už prakticky telefón na zápästí. Spárujú sa s vaším mobilom aj slúchadlami, alebo majú dokonca vlastnú SIM kartu a môžete z nich ovládať úplne všetko.

Keďže sa stávajú plnohodnotnou náhradou vášho smartfónu, môžeme dnes s nimi už aj bezkontaktne platiť v obchodoch.

Viac ako športtester

Inteligentné hodinky vlastne začínali ako športtestery. Tie mali pre športovcov rôzne špeciálne funkcie vrátane merania rýchlosti, výšky, času, tempa, GPS navigácie, merača tepu, dotykového ovládania a mnoho iného.

Takže si dnes môžete zaobstarať kvalitné smart hodinky na šport, na bežné nosenie alebo jednoducho univerzálny model, ktorý vám poskytne plnohodnotný servis v práci, vo voľnom čase, pri športe a dokonca aj počas spánku.

Presne tak. Pretože, ak si ich v noci necháte na ruke, dokážu monitorovať kvalitu vášho spánku pomocou sledovania pohybov. Aplikácia vám potom vyhodnotí dáta a navrhne možné úpravy v životospráve a vašich návykoch. Je to skutočne veľmi užitočné.

Tisíc ciferníkov

Že sa vám digitálny štýl na ruke nepáči? Tento problém je už dávno vyriešený. Po prvé máte v súčasnosti na výber obrovský sortiment rôznych značiek, typov, modelov, dizajnov a rozličných prevedení. Stačí kliknúť napr. v e-shope Mobilonline a nebudete si vedieť vybrať.

A po druhé, dnes už každé lepšie smart hodinky majú funkciu nastaviteľného vzhľadu ciferníka alebo obrazovky, a tak si pri správnom dizajne a šikovnom nastavení vytvoríte na ruke tzv. novodobý digitálny šperk, ktorý ani zďaleka nie je iba na parádu.

Zdroj obrázka:

Dean Drobot / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava