Na cintoríne na Žilinskej stavajú chodník

Mesto Piešťany rekonštruuje chodník na cintoríne na Žilinskej ceste. Dlhé roky rozbitá komunikácia bude mať konečne novú podobu.

Rekonštrukcia má trvať približne do polovice letných prázdnin. (Autor: am)

Zhotoviteľom stavby je firma LT development, s. r. o. Súčasťou rekonštrukcie je obnova chodníka, obrubníkov, ale aj osvetlenia. Cena za obnovu je 41 601 eur, pričom stavba je realizovaná podľa projektovej dokumentácie vytvorenej ešte minulý rok.

V cene sú podľa zmluvy zahrnuté i náklady na zariadenie staveniska, na dopravu a skladovanie strojov, zariadení alebo konštrukcií, montážneho materiálu, všetkých stavebných hmôt a dielcov, materiálov a výrobkov a ich presun zo skladu na stavenisko, tiež prepravné náklady na prevoz pracovníkov, všetky priame náklady i nepriame náklady súvisiace s predmetom zmluvy, odvoz a poplatok za riadenú skládku stavebnej sute, náklady na zabezpečenie súladu s požiadavkami ochrany životného prostredia a likvidácie odpadov. Taktiež sú v cene náklady spojené so spotrebou elektrickej energie a úžitkovej vody a všetky ostatné veci a aktivity, ktoré sú pri rekonštrukcii nevyhnutné.

„Žiadame všetkých návštevníkov cintorína, aby dodržiavali a rešpektovali dočasné obmedzenia,“ informovali Služby mesta Piešťany, ktoré rekonštrukciu nerealizujú, ale cintoríny v Piešťanoch spravujú.

Obnova by mala byť hotová do 60 dní odo dňa prevzatia staveniska, teda približne v polovici prázdnin. Záručná doba po prevzatí chodníka bude 60 mesiacov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel