Žiakom sa oddnes začínajú letné prázdniny

  • Spravodajstvo
  • 30. júna 2021, 09:41

Letné prázdniny si budú môcť žiaci oficiálne užívať od štvrtka 1. júla. Potrvajú do 30. augusta, avšak vyučovanie sa začne vo štvrtok 2. septembra. Dnes na školách dostane koncoročné vysvedčenie 486 279 žiakov základných škôl a 213 362 žiakov stredných škôl. Vysvedčenie dostane aj viac ako 56-tisíc prvákov.

(Autor: istp.sk)

Materské školy budú počas prázdnin v „letnom režime“, čo znamená, že sa prevádzka preruší nepretržite najmenej na tri týždne z dôvodov potreby dôkladného čistenia priestorov, dezinfekcie prostredia a hračiek, ako aj čerpania dovolenky zamestnancov. Prerušenie či obmedzenie prevádzky oznámi zriaďovateľ cez riaditeľa materskej školy rodičom spravidla dva mesiace vopred. Ako ozrejmil odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, v miestach, kde je viac materských škôl jedného zriaďovateľa, sa počas prerušenia prevádzky môžu deti sústrediť do niektorej z nich.

Posledné tri týždne prázdnin, od 9. do 27. augusta, môžu školy zorganizovať „letné školy“, aby ich žiaci dobehli zameškané učivo v dôsledku prerušenej prezenčnej výuky. V porovnaní s minulým rokom sa do letných škôl budú môcť zapojiť aj stredné odborné školy či konzervatóriá. Ponúknuť by mali náhradu praktického vyučovania a umeleckej praxe, ktoré sa počas druhej vlny pandémie dali uskutočniť v obmedzenej miere. Upevniť si svoje vedomosti a zručnosti plánuje 1 024 stredoškolákov a 18 031 žiakov základných škôl.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) dnes odovzdáva vysvedčenia žiakom v Bratislave. Navštívi Základnú školu na Prokofievovej ulici v Petržalke a Základnú školu na Nevädzovej spolu so štátnym tajomníkom pre vedu a výskum Ľudovítom Paulisom. Gröhling spolu s novou štátnou tajomníčkou Svetlanou Síthovou navštívia Základnú internátnu školu s materskou školou pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím na Drotárskej ceste. Síthová dnes odovzdá vysvedčenia aj na bratislavskej Spojenej škole na Dúbravskej ceste. Štátny tajomník pre šport Ivan Husár odovzdáva vysvedčenia na Základnej škole J.G. Tajovského v Senci.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav