Pri kontajneroch je opäť obrovská skládka

Dva kontajnery na separovaný odpad – kovy a sklo, ktoré sú umiestnené na Žilinskej ceste v Piešťanoch – sú dlhodobo lákadlom pre neporiadnikov so smeťami. Napriek tomu, že by tam miestni mali vhadzovať len plechovky či fľašky, v okolí kontajnerov sa pravidelne nachádza zapáchajúca kopa všetkého, čo ktosi potreboval vyhodiť. Pre ľahkú dostupnosť autom sa dá predpokladať, že autorom skládky môže byť naozaj hocikto, kto tam len pristaví svoje vozidlo.

(Autor: Odkaz pre starostu)

O probléme pravidelne informujú aj obyvatelia tohto okolia prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu. „Prosíme o akútne riešenie zlého umiestnenia odpadových nádob v oblasti priechodu pre chodcov a vznik asi desaťkrát sa opakujúcej čiernej skládky. Nedá sa na to dlhodobo pozerať ani prechádzať s kočíkom a bicyklom, všade sklo a odpad!“ uvádza tamojší obyvateľ s otázkou, prečo je táto problematika dlhodobo ignorovaná.

V tomto prípade je pravda, že okrem finančnej ujmy, týkajúcej sa odvozu čiernych skládok, je toto miesto na pohľad odpudivé. Musia sa naň dívať ľudia, ktorí v lokalite žijú, dovážajú deti do školy či idú nakupovať. Viditeľné je aj pre všetkých vodičov, ktorí touto dôležitou tepnou Piešťan prechádzajú.

Už pri prechádzajúcom hlásení rovnakého problému mesto reagovalo, že zváži premiestnenie kontajnerov: „Na základe podnetu na znečistenie bolo zabezpečené odstránenie nepovolenej skládky odpadov nachádzajúcej sa pri zberných nádobách na triedený zber na Žilinskej ceste (Vŕšok) prostredníctvom zberovej spoločnosti Marius Pedersen, a. s. Vzhľadom k častým problémom výskytu nepovoleného uloženia odpadov bude prehodnotené stanovište zberných nádob na odpad a premiestnené do inej časti predmetnej lokality.“ V akom časovom horizonte by k tomu mohlo dôjsť, však mesto neuvádza. Toto vyjadrenie je z polovice apríla tohto roka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina