Piešťanskí veslári vylovili zlato z vôd Labe arény

  • Veslovanie / Piešťany / Šport
  • 22. júna 2021, 19:48

Pretekári Sĺňavy Piešťany v žiackych kategóriách 12 až 14 ročných veslárov si v konkurencii 28 českých klubov vybojovali medaile na Majstrovstvách Českej republiky mladšieho a staršieho žiactva 2021.

(Autor: Veslársky klub Sĺňava Piešťany)

Od piatka do nedele prebehlo v Labe aréne Ústeckého kraja v Račiciach najvyššie podujatie pre mladých veslárov. Už po štvrtý rok sa tu darilo aj výberu pretekárov Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany, ktorí prišli na medailových priečkach až v piatich prípadoch a získali dve zlaté, dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Medzi 25 dievčatami vo veku 13 rokov vylovila po prvý krát na kilometrovej trati z vôd veslárskej  arény zlatú medailu na skife Ema Vavrová, ktorá túto kategóriu ovládla suverénne už technicky dospelým štýlom veslovania. Milým prekvapením je zisk tretej priečky medzi 24 posádkami dvojskifu mladších žiačok na 500 m, ktoré pripravili Tamara Kublová a Tereza Grosová. Následne Tereza Grosová bronzovú medailu doplnila zlatou  zo štartu na obľúbenom skife, kde sa už od úvodných záberov veslami ujala vedenia a nedala žiadnej z 15-tich súperiek šancu.

Až dvoch adeptov na stupienok pre medailistov mal veslársky klub medzi 14-ročnými chlapcami, ktorí sa prebojovali medzi šiestich najlepších skifárov do A-finále z celkového počtu 29 štartujúcich. Napokon na nepopulárnej, avšak veľmi dobrej štvrtej pozícii finišoval Alex Klein a o niečo rýchlejšie na striebornej priečke Viktor Jurga. Obaja spolu potvrdili svoju stabilnú výkonnosť na 1000 m trati a svoju pozíciu medzi českými veslármi rovnako ako v predchádzajúcom roku aj na dvojskife, na zisk striebra predbehli v celkovom poradí 30 posádok dvojskifov starších žiakov.

Celkové desiate miesto obsadila medzi 14 ročnými skifárkami Sára Kováčová, v tejto silnej kategórii starších dievčat ide o sľubný výsledok. Do boja o medailu sa tento rok nedostal skifár Oskar Gono, ktorý je už ale vlastníkom zlatej medaily  z dvojskifu žiakov spred dvoch rokov.

Po náročných trojdňových majstrovstvách, ktoré sa idú systémom rozjazda-semifinále-finále, gratulovali svojim zverencom tréneri Erika Jurgová a Andrej Vičan. 

Najbližšie sa piešťanskí veslári a veslárky vo veku od 15 rokov predstavia v Labe aréne už 25. júna na Majstrovstvách ČR v kategóriách dorastencov.

Erika Jurgová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava