Plavkyňa Soňa Rebrová sa pokúsi preplávať slovenské priehrady a začína už túto nedeľu na Sĺňave

  • Plávanie / Podujatia / Piešťany / Šport
  • 19. júna 2021, 11:59

Pozvánka na LETNÝ REKORD. Dátum konania 20. jún 2021 (nedeľa). Čas a miesto konania Sĺňava. Trasa má takmer 5 km. Soňa svoj rekord zaháji pri Krajinskom moste na Nábreží Ivana Krasku.

(Autor: FB Soňa Rebrová)

Miesto konania:

Krajinský most, pravá strana, zo strany Piešťan (je tam hrádza a male ihrisko)

Čas:

  • zraz pre fanúšikov je o 14:30,
  • Soňa Rebrová začne plavbu o 15:00,
  • ak by mal niekto záujem Soňu podporiť a istý úsek s ňou aj preplávať, môže sa k nej pridať na vlastné riziko o 15:00.

Jadrom projektu je príbeh plavkyne Sone Rebrovej. Na jeseň v roku 2020 preplávala kanál La Manche v rámci ženskej štafety a jej sólo pokus preplávať známu vodnú cestu medzi Francúzskom a Veľkou Britániou je naplánovaný na rok 2023. Dovtedy však v rámci vytrvalostného plávania nechce zaháľať. Preto sa počas leta v roku 2021 rozhodla vytvoriť slovenský rekord v preplávaní šiestich slovenských priehrad na dĺžku. Vo vodách Liptovskej Mary, Oravskej priehrady, Zemplínskej Šíravy, Veľkej Domaše, Vodnej nádrže Kráľová a Sĺňavy plánuje preplávať dokopy vyše 60 km.

Soňa Rebrová svojím pokusom o rekord vyzýva všetkých k prirodzenej letnej športovej aktivite. Jej plávanie má však aj širší rozmer – rozhodla sa plávať za rieky bez plastov. Soňa je človek, ktorému záleží na zdravom a čistom životnom prostredí. Dobre pozná stav našich riek a nádrží, a preto ju trápi, že odpad z nich zatiaľ nemizne. Aj preto sa rozhodla priložiť ruku k dielu – jej cieľom nebude „iba“ plávať, ale aj inšpirovať verejnosť ku darovaniu financií na vyčistenie vybraných úsekov riek. Pridajte sa k Soni a plávajte s ňou.

Našu slovenskú vytrvalostnú plavkyňu, ktorá sa rozhodla plávať Za živé rieky, môžete podporiť tým, že si adoptujete jej preplávané metre počas Letného rekordu s TIPOSom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava