5 dôvodov, prečo by mali začínajúci podnikatelia zvážiť virtuálne sídlo namiesto fyzického

  • Inzercia
  • 16. júna 2021, 10:00

Chystáte sa začať podnikať, napríklad cez spoločnosť s ručením obmedzeným? Každý rok takto vzniknú tisícky firiem a jedno z prvých rozhodnutí, ktoré musíte hneď na úvod riešiť, je výber sídla. Okrem štandardného kamenného sídla máte na výber aj to virtuálne. Tu je 5 dôvodov, prečo je takáto alternatíva zaujímavá.

Okamžitá dostupnosť a rýchlosť vyriešenia

Hľadanie vhodných kancelárskych priestorov môže zabrať určitý čas. Ak nebudete úplne bez akýchkoľvek nárokov, je pravdepodobné, že budete musieť absolvovať viacero obhliadok a to niečo trvá. Pokojne sa môže stať, že kým si vyberiete kanceláriu pre svoje sídlo, potrvá to aj viac týždňov a to nerátame administratívu.

Už hneď na úvod sa tak prejaví prvý benefit virtuálneho sídla. Nemusíte nikam chodiť, nemusíte si nič vyberať a ani absolvovať žiadnu obhliadku. Dokonca, všetko viete vybaviť bez osobnej prítomnosti alebo stretnutia sa, cez internet. Jediné, čo si musíte vybrať, je adresa, ktorá sa vám páči a zdá najviac prestížna.

Nepomerne nižšie finančné náklady

Práve v prípade začínajúcich podnikateľov hrá úspornosť financií veľmi dôležitú úlohu. Kým v prípade prenájmu kancelárskych priestorov sa môžu náklady vyšplhať v závislosti od lokality aj na sumu 200 €, v krajských mestách aj na dvojnásobok, pri virtuálnom sídle toľko zaplatíte za celý rok prevádzky.

Navyše, na rozdiel od prenájmu kancelárie, máte zjednodušenú finančnú situáciu aj s ohľadom na prípadné účtovanie nákladov. Žiadne rozdeľovanie energií, žiadne neprehľadné výpočty a prepočty. Prevádzkovateľ virtuálnej kancelárie vám vystaví raz za mesiac, štvrťrok či dlhšie obdobie jednu faktúru a to je všetko.

Diskrétnosť a zachovanie súkromia

Mnoho začínajúcich živnostníkov či podnikateľov rieši situáciu so sídlom tak, že si ho jednoducho umiestnia v mieste svojho bydliska. Vyššie náklady a dlhší výber kancelárskych priestorov v tomto prípade síce „odpadnú“, ale nastáva tu problém s miešaním pracovného a súkromného života, čo má viac nevýhod.

Ide napríklad o obmedzenie súkromia v prípade návštev v sídle firmy, hlavne zo strany úradov, ale aj o narušenie anonymity, nakoľko všetci vaši susedia sa dozvedia, že podnikáte. Virtuálne sídlo je v tomto prípade veľmi efektívnou alternatívou, nehrozí, že by ste mali nečakané návštevy a diskrétnosť je maximálna.

Imidž a výber adresy či mesta

Mať sídlo doma na sídlisku alebo si uvádzať na dokumentoch a faktúrach adresu na okraji mesta, lebo ste tam zohnali cenovo výhodnejší kancelársky priestor, rozhodne nepomáha imidžu firmy. Neverte tomu, že „imidž je nanič“, práve naopak, v obchodných vzťahoch je prvý dojem veľmi dôležitý.

Na úvod podnikania si samozrejme nemôžete dovoliť kanceláriu v centre mesta alebo známom biznis centre, no virtuálne sídlo určite áno. Navyše, ak chcete mať čo najväčšiu mieru anonymity, viete si sídlo umiestniť aj mimo mesta, kde bývate, prípadne do hlavného mesta na prestížnu adresu.

Komplexný servis all inclusive

Posledným dôvodom, prečo naozaj dobre zvážiť výber virtuálnej kancelárie namiesto tej fyzickej, je kompletný servis, doslova „all inclusive“. Nemusíte sa starať o preplnenú poštovú schránku doma či v administratívnej budove a ani riešiť správnosť označenia firmy pre kontrolu úradov či návštevy.

Súčasťou poskytovania virtuálneho sídla sú totiž v prípade každej serióznej firmy kompletné služby. Ide o zabezpečenie správneho označenia sídla firmy či o preberanie pošty a jej preposielanie. V niektorých prípadoch si viete krátkodobo prenajať zasadačku alebo vám firma poskytne aj administratívne služby.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav