Kúpalisko v Kamennom mlyne v Trnave plánujú otvoriť v piatok

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 15. júna 2021, 08:34

Popri prírodnom prostredí je jedným z najväčších benefitov tohto kúpaliska lacné vstupné. Trnavčania zaplatia za celodennú vstupenku len dve, cezpoľní štyri eurá.

(Autor: slovenskycestovatel.sk)

Prírodné kúpalisko v Kamennom mlyne na okraji Trnavy otvoria v piatok 18. júna, keď sa má teplomer v tejto časti Slovenska vyšplhať nad 30 stupňov Celzia. V súčasnosti v areáli finišujú prípravy na otvorenie letnej sezóny. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová. Už takmer polstoročné kúpalisko vlani v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 ani neotvorili, teraz bude jeho kapacita obmedzená podľa aktuálnych opatrení. V tomto týždni je okres Trnava podľa COVID automatu oranžový, čo umožní fungovanie kúpaliska s tridsaťpercentnou kapacitou.

V Trnave je v prevádzke už od začiatku júna kúpalisko Castiglione na sídlisku Družba, kúpať sa dá aj vo vonkajších bazénoch akvaparku na Rybníkovej ulici.

Kúpalisko v Kamennom mlyne má len jeden veľký bazén s betónovým dnom a veľkorysou rozlohou cez 6200 metrov štvorcových. Voda do bazéna je napúšťaná zo studne, nie je zohrievaná. Návštevnosť kúpaliska závisí len od počasia, v posledných rokoch sa pohybuje od 30 do 60-tisíc ľudí za sezónu. Najúspešnejším bol rok 2013, keď bolo kúpalisko otvorené 77 dní, počas ktorých prišlo až 60-tisíc ľudí. Podľa Správy majetku mesta Trnava je kapacita kúpaliska 2200 ľudí.

Celodenné vstupné na kúpalisko vyjde Trnavčanov dve eurá, ľudia s trvalým pobytom mimo Trnavy zaplatia štyri eurá. Popri prírodnom prostredí je práve lacné vstupné jedným z najväčších benefitov tohto kúpaliska.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín