Nezabudnuteľná 4. C

  • Mladí dnes / Školy
  • 13. júna 2021, 00:01

Počujete to ticho? Také nebývalo ani na našich spoločných hodinách… Ale, veru, bývalo. Klamala by som. A sem-tam bol aj krik, plač, no vždy prevažoval smiech. A taký je život, nevynímajúc ten študentský…

Gymnazisti zo 4. C triedy sa po štyroch rokoch lúčia. (Autor: archív učiteľky)

„Trieda moja premilá…“ tak začínal môj posledný príhovor, keď sme sa spoločne s učiteľmi, rodičmi aj maturantmi rozlúčili na našom gympláckom školskom dvore. Keďže posledný rok bol atypický, zrušila sa stužková slávnosť, ktorá vždy symbolicky vnukne študentom zodpovednosť vo vzťahu k ukončovaniu stredoškolského štúdia maturitnou skúškou, vyzeralo, že ani zelené stužky nádeje im nebudú viať na hrudiach.

Avšak slovo dalo slovo a stužky sme si ešte na jeseň pripli, ba dokonca aj Gaudeamus sme zaspievali. Myslím si, že symbolika zabrala. Počas ťažkých „online“ dní vyučovacieho procesu nám pomohli pozbierať často aj posledné sily a zabojovať. I keď v konečnom dôsledku tiež len symbolicky, vzhľadom na zrušenie klasickej formy maturít.

Naše spoločné momenty sa však začínali oveľa skôr, v septembri roku 2017. Klasické stredoškolské aktivity ako imatrikulácie či lyžiarsky nám pomáhali zoceľovať kolektív. A ten bol, myslím si, unikátny. Ak bolo treba kolektívne s niečím pomôcť, „céčka“ bola pripravená. Ak kolektívne pripraviť prezentačný program pre partnerskú školu v rakúskom Műrzzuschlagu, „céčka“ zohnala slovenské kroje, nacvičila tanec, zaspievala Na Kráľovej holi a zožala úspech. Upevnila tak 30-ročné priateľstvo medzi našimi školami. A v konečnom dôsledku ukázala svoju silu aj pri spoznávaní krás Talianska.

Čas však neúprosne beží, a tak mi nezostáva nič iné, len uchovať si spomienky na vašu húževnatosť pri prekladaní písomiek či dohadovaní termínov skúšania, ale aj na vynikajúce študijné výsledky, ktoré ste viacerí dosahovali počas celého štúdia. Nezabudnem ani na úžasnú spoluprácu s rodičmi a na profesionálnu prácu kolegov, ktorí s vervou, ale aj veľkou trpezlivosťou formovali 27 jedinečných osobností 4. C triedy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch.

Ďakujem vám! Vaša triedna Mgr. Katarína Dzurová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila