Oblastná organizácia cestovného ruchu predstavila piešťanský región slovenským novinárom

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 10. júna 2021, 00:02

Predstaviť piešťanský región ako miesto ideálnej dovolenky aktívnych ľudí bolo cieľom novinárskej cesty pre zástupcov popredných celoslovenských médií. Jedenásť novinárov pricestovalo do Piešťan na pozvanie Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

„Novinárom sme tentoraz predstavili piešťanský región ako destináciu skvelých výletov a dovoleniek aktívnych ľudí,“ hovorí Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. (Autor: OO CR Piešťany)

Piešťany sú mestom slnka a vody, čo ich už samo osebe predurčuje na dovolenkový oddych. Návštevníci piešťanského regiónu však často ani nevedia, aké rôznorodé možnosti ponúka mesto a jeho okolie. Práve ukázať niektoré z menej známych atraktivít a predstaviť Piešťany ako plnohodnotnú dovolenkovú destináciu bolo cieľom organizátorov cesty.

„Novinárom sme tentoraz predstavili piešťanský región ako destináciu skvelých výletov a dovoleniek aktívnych ľudí,“ hovorí Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. „Návštevníci Piešťan majú na malom kúsku zeme obrovské možnosti oddychu. Komu nestačí slnko a oddych pri vode, môže sa vybrať po turistických alebo cyklistických chodníkoch do okolitej prírody, zahrať si tenis, golf, zabehať si alebo sa len tak poprechádzať po krásnych piešťanských parkoch. Milovníci adrenalínu zasa majú možnosť pozrieť sa na Piešťany z vyhliadkového vrtuľníka alebo vyskúšať jazdu v bike parku na svahu Ahoj. Piešťany ponúkajú veľa možností relaxu a je len na návštevníkoch, ktorú si vyberú. Dôležité však je, aby o nich vedeli. Verím, že novinári, ktorí prijali naše pozvanie, nám opäť pomôžu zviditeľniť Piešťany – tentoraz z trocha iného pohľadu.“

„Počas uplynulých mesiacov sme sa začali na domáce dovolenky pozerať inak. Oddych na Slovensku už nie je len východisko z núdze – mnohí cestovatelia objavili počas uplynulého obdobia krásy, o ktorých dovtedy ani netušili. Aj piešťanský región je plný cestovateľských prekvapení,“ dodáva predseda predstavenstva Rezortu Piešťany Michal Bezák. „Preto som rád, že novinári prijali naše pozvanie a mohli sme im ukázať Piešťany nielen ako mesto vody, slnka a liečivých prírodných zdrojov, ale aj ako miesto, kde sa dá prežiť plnohodnotná aktívna dovolenka so všetkým, čo k nej patrí – slnkom, vodou, dobrým jedlom, športom, kultúrou. Svoje si tu nájdu rodiny s deťmi, skupiny, páry aj jednotlivci každého veku a v každom ročnom období.“

V novinárskej skupine, ktorá zavítala do Piešťan, boli redaktorky najpredávanejších slovenských titulov ako Eurotelevízia, Rytmus života, Báječná žena, Sme ženy či redaktori Rádia Slovensko, ktorí z návštev piešťanských atraktivít vysielali živé vstupy. Novinári mali možnosť zažiť let vrtuľníkom nad Piešťanmi a okolím, navštívili Eco Park Piešťany, Chránené vtáčie územie Sĺňava, absolvovali cyklotúru, komentovanú prehliadku kúpeľného parku aj otvárací koncert 66. music festivalu Piešťany. Mali tiež možnosť vyskúšať slávne piešťanské kúpeľné procedúry a vychutnávať gastronómiu piešťanských reštaurácií a hotelov. Štvordňový pobyt zavŕšili štýlovou večerou pod piešťanským nebom v záhrade hotela Thermia Palace.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany:

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany spája subjekty cestovného ruchu v piešťanskom regióne – kúpele, mesto, hotely, reštaurácie, obce. V partnerstve sú všetci členovia silnejší, než by boli samostatne. Spoločný postup umožňuje propagovať celý región ako jednu destináciu, čo je dôležité pre cestovný ruch, a tým aj pre rozvoj regiónu.

Rezort Piešťany má 23 členov:

Mesto Piešťany, Mesto Vrbové, Obec Banka, Obec Bašovce, Obec Drahovce, Obec Jalšové, Obec Moravany nad Váhom, Obec Ostrov, Obec Rakovice, Obec Ratnovce, Obec Trebatice, Obec Veľké Orvište, , Centrum mesta Piešťany, Hotel Park****, Hotel Park Avenue****, IN VINO wine bar & shop, Mikroregión nad Holeškou, La Musica, Letisko Piešťany, Slovenské liečebné kúpele Piešťany, WHY NOT COFFEE?!, WINTER média, a.s. a Zuckmann Villa.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel