Mladé veslárske nádeje brali na majstrovstvách Moravy cenné kovy

  • Veslovanie / Piešťany / Šport
  • 10. júna 2021, 11:39

Po dlhšom čase piešťanský veslársky klub opäť zložil párovú štvorveslicu dorasteniek, ktorá hneď pri prvom spoločnom vystúpení pripravila príjemné prekvapenie. V nedeľňajšom finále v tesnom finiši zvíťazila s časom 5:25,53. Dorastenky sa predstavili aj na dvojskifoch, lepšie sa darilo posádke Simona Weizsová, Anna Kublová ktoré nakoniec obsadili druhé miesto. Dievčatá Sofia Gono a Aneta Ferancová si vyveslovali celkové 7. miesto.

(Autor: Veslársky klub Sĺňava Piešťany)

Suverénnu jazdu predviedol aj dorastenec Peter Strečanský, ktorý nenašiel premožiteľa a časom 5:34,73 suverénne zvíťazil. Darilo sa aj nadaným starším žiakom – v dvojskife Viktor Jurga a Alex Klein potvrdili minuloročnú skvelú formu a zvíťazili. Na skifoch si títo dvaja chlapci vyveslovali prvé a druhé miesto.

Jedným z ďalších príjemných prekvapení bolo tretie miesto v kategórii starších žiačok (14.ročných), ktoré si vybojovala Sára Kováčová. Emka Vavrová nedala žiadnu šancu súperkám na skife v starších žiačkach do 13 rokov, jednoznačne dominovala a vyhrala ako v rozjazdách, tak aj vo finálovej jazde. V Brne pretekali aj naše nové mladé nádeje a v dvojskife žiačok mladších obsadili Tamara Kublová, Tereza Grosová výborné druhé miesto. Terezka Grosová si tiež vyveslovala druhé miesto aj samostatne na skife.

Všetkým medailistom srdečne gratulujeme!

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel