Pri čítaní rozhovorov dostávame chuť siahnuť po každej knihe

  • Knihy
  • 7. júna 2021, 00:02

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Literárne informačné centrum)

Vo vydavateľstve BRAK vychádza knižné vydanie výberu rozhovorov s výraznými autormi – The Paris Review – Rozhovory s osobnosťami literatúry 60. rokov. The Paris Review je jeden z najvýznamnejších literárnych časopisov na svete, za takmer 70 rokov existencie bolo publikovaných niekoľko stoviek rozhovorov s uznávanými autormi a autorkami. Spomínaný výber pozostáva z 13 rozhovorov so spisovateľmi (de Beauvoir, Bellow, Borges, Burroughs, Céline, Cocteau, Huxley, Kerouac, Miller, Nabokov, Pasternak, Pound, Singer). Spisovatelia odpovedajú na otázky o tvorbe, inšpirácii, metódach písania, záludnostiach spisovateľského remesla, otázky sú často provokatívne, znepokojujúce, najmä však rozširujú pohľad na autorov a literatúru. Pri čítaní rozhovorov dostávame chuť siahnuť po každej knihe, ktorá je spomínaná.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava