Klasika nikdy neomrzí alebo aké vybrať hodinky?

  • Inzercia
  • 6. júna 2021, 09:00

Šperky sú tým najlepším a najjednoduchším doplnkom, ktorý zvládne rozžiariť outfit každej ženy. Je to klasika, ktorá zrejme nikdy nevyjde z módy a vďaka dobe, v ktorej žijeme dnes, je jej výber ďaleko jednoduchší ako kedysi. Jasným víťazom v tejto kategórii ešte stále ostávajú hodinky. Aj keď sa tento ručičkový doplnok môže s ohľadom na moderné technológie a smart-watches zdať ako retro, jeho miesto len tak niečo nezastúpi.

Zdroj obrázka 1: MS_studio / Shutterstock.com

Doprajte si to najlepšie

Dámske hodinky sa rozhodne radia do kategórie cennejších doplnkov, pretože sa počíta, že vám nejaký ten piatok vydržia. Je to vec, do ktorej sa bezpochyby oplatí investovať, a preto je pri výbere nutné venovať pozornosť rozhodujúcim faktorom, ako je napríklad materiál.

Na trhu je dnes možné nájsť klasické zlato, striebro alebo taktiež chirurgickú oceľ. Dávajte si však pozor na lacnejšie kusy vyrobené z takzvaného obecného kovu. Do toho sa totiž veľmi často pridávajú látky, ako je napríklad nikel, ktoré môžu byť nebezpečné najmä pre jedincov s citlivou pokožkou.

Obľúbená voľba zaručí kvalitu

Keď sa povie hodinky, väčšinu z vás pravdepodobne napadne chirurgická oceľ. Oceľ je obecne veľmi častou voľbou, čo sa týka materiálu hodiniek, pretože zaručí dostatočnú kvalitu za príjemnú cenu. Využívajú ju napríklad aj hodinky Michael Kors, u ktorých môžete nájsť takzvanú ušľachtilú oceľ. Nebojte sa však, že oceľové hodinky je možné získať len v striebornom prevedení. Špeciálne Michael Kors vám ponúkne aj zlaté, ak túžite po nádychu luxusu. 

Pozor na vodu

Dôležitým faktorom pri nákupe hodiniek je taktiež aj vodotesnosť. Nenechajte sa zmiasť nápisom water resistant. Práve toto anglické slovné spojenie pripravilo nejedného šťastlivca o svoj obľúbený model. Tento pojem totiž značí to, že vaše hodinky sú schopné zvládnuť maximálne kvapky dažďa.

O tom, aké veľké množstvo vody ustoja, rozhoduje číslo pripísané k tomuto označeniu. Jedná sa o špeciálnu stupnicu, ktorá určuje vodotesnosť hodiniek. Začína na 3 ATM, čo v podstate znamená, že vaše hodinky sotva zvládnu zmienené dažďové kvapky, a končí na 1000 ATM. Toto číslo určuje, že môžete hravo skočiť aj do oceánu.

A čo ciferník?

Klasický analógový ciferník s ručičkou pozná pravdepodobne každý. Okrem neho však existuje ešte pár ďalších a o tom, ktorý zvolíte, rozhoduje to, ako plánujete svoje hodinky využívať. Analógový je jasným odrazom elegancie.

Ak túžite po niečom štýlovo voľnejšom, vhodnou voľbou môže byť digitálny ciferník, ktorý prináša nádych modernosti a taktiež je to pohodlný spoločník na športovanie. Náročnejšie požiadavky splní kombinovaný ciferník, ktorého funkciou je spojiť analógový a digitálny spolu s ich bonusmi.

Príležitostný doplnok alebo každodenná samozrejmosť?

Hodinky využíva takmer každý deň väčšina žien ako doplnok do práce alebo školy. Hodinky však nemusia tvoriť každodennú súčasť vášho looku, ale môžu byť vhodnou voľbou na občasné spoločenské akcie a večierky. Práve to, ako často hodinky plánujete nosiť, rozhoduje o tom, ktorý typ skla by ste mali zvoliť. Najtvrdšie sú v tejto kategórií zafírové sklíčka, ktoré zvoľte v prípade, že pre vás hodinky znamenajú každodennú samozrejmosť.

Dizajn hrá svoju rolu

Bohaté zdobenie alebo minimalizmus? Pri výbere hodiniek je hlavné venovať pozornosť osobným preferenciám, a to najmä, čo sa dizajnu týka. Je to predsa len doplnok, ktorý budete s najväčšou pravdepodobnosťou nosiť každý deň, preto je potreba, aby ste sa s ním cítili pohodlne a sebavedome.

Ak chcete klasiku ozvláštniť niečím originálnym, nebojte sa dať šancu strieborným alebo zlatým modelom zdobený drobnými kamienkami. Krásnou ženskou verziou sú aj modely v prevedení rosegold, čiže ružovo-zlatej. Keď si vyberiete ten správny kúsok, nezabudnite využiť zľavové kódy, ktoré vám nákup príjemne uľahčia.

V prípade, že by ste si neboli istí rozmermi alebo veľkosťou, nebojte sa obrátiť na odborníkov. Postačí aj online.

Zdroj obrázka 1: MS_studio / Shutterstock.com

Zdroj obrázka 2: anetta / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav