Trubadúra v pondelok neodvysielajú. Náhradný termín je stanovený na 18. júna

V poradí 66. music festival Piešťany ponúkne milovníkom kultúry aj záznam inscenácie romantickej opernej drámy Il trovatore, alebo v slovenskom preklade Trubadúr.

Štefan Kocán, rodák z Dolného Dubového, v úlohe Ferranda. Foto: prenosydokin.cz

Verdiho veľdielo, ktoré je tentoraz venované 120. výročiu úmrtia tohto výnimočného talianskeho skladateľa, si budete môcť pozrieť v Dome umenia Piešťany už v pondelok 7. júna o 19.00 h.v piatok 18. júna o 19.00 h.

Záznam inscenácie pochádza z produkcie Metropolitnej opery v New Yorku a ponúka hviezdne medzinárodné obsadenie. Leonoru zahrá Anna Netrebko, Azucena bude v podaní Dolory Zajick a Yonghoon Lee sa predvedie v úlohe Manrica. Vypočuť si však v roli Ferranda budete môcť aj rodáka z Dolného Dubového pri Trnave, Štefana Kocána. Príbeh jednej z najznámejších opier Giuseppe Verdiho, Trubadúr, sa odohráva v Španielsku v 15. storočí. Ferrando, dôverník grófa Luny, rozpráva príbeh Cigánky upálenej na hranici za očarovanie mladšieho brata grófa Luny. Dospelý gróf hľadá dcéru popravenej ženy – Azucenu, ktorá hodila z pomsty chlapca do vĺn. Leonora, urodzená dvorná dáma, sa zveruje svojej priateľke Inéz so svojou láskou k neznámemu Trubadúrovi. Gróf Luna pátra po Leonore, ktorú miluje, a verí, že ju stretne. Pritom začuje pieseň trubadúra, ktorá je Leonore určená, a vzápätí prichádza i ona sama. Obaja sokovia sa stretnú a dôjde ku konfliktu. Trubadúr prezrádza svoje meno – Manrico – a vyzýva Lunu na súboj.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava