Súd zrušil rozhodnutie o exemplárnej pokute za čierne stavby v Ratnovskej zátoke

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. júna 2021, 15:03

Krajský súd v Trnave dnes zrušil rozhodnutie Okresného úradu v Trnave, ktoré sa týka nepovolených stavieb v Ratnovskej zátoke v Piešťanoch a pokuty vo výške 145-tisíc eur pre spoločnosť Labonte. Súd vrátil okresnému úradu vec na ďalšie konanie a žalobcovi priznal nárok na náhradu trov konania v celom rozsahu.

Bearded Brothers WakeSoul zmenil názov na WakeSoul Beach Piešťany. (Autor: FB WakeSoul Beach Piešťany)

Krajský súd v Trnave pritom nespochybňuje, že spoločnosť Labonte pri stavbe plážového rezortu na brehu vodnej nádrže Sĺňava porušila stavebný zákon a stavala bez príslušných povolení. Problémom bol nesúlad rozhodnutia stavebného úradu mesta Piešťany a Okresného úradu v Trnave v prípade stavby vonkajšieho bazénu. „Nešlo o chybu v právnom posúdení veci, ale o procesnú chybu,“ povedal v zdôvodnení rozsudku súd. Proti rozsudku správneho súdu je prípustná kasačná sťažnosť.

Stavebný úrad mesta Piešťany rozhodol o pokute 145-tisíc eur za viaceré objekty bez stavebného povolenia, vrátane vonkajšieho bazéna. Druhostupňový správny orgán vo svojom rozhodnutí uviedol, že za vonkajší bazén nebol stavebník sankcionovaný, pričom pokutu ponechal v pôvodnej výške. Okresný úrad v Trnave by sa mal teraz s týmto nesúladom, ktorý sa týka najväčšej čiernej stavby plážového rezortu, vysporiadať. Súd si tiež všimol, že stavebný úrad mesta napísal, že zohľadnil všetky priťažujúce aj poľahčujúce okolnosti, pričom poľahčujúce neuviedol žiadne.

Spoločnosť Labonte postavila čierne stavby v Ratnovskej zátoke v roku 2019.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav