Turistika nemusí bolieť

  • Inzercia
  • 1. júna 2021, 09:00

Vydali ste sa niekedy na turistiku a na druhý deň ľutovali každý jeden urobený krok smerom k vrcholu? Zrejme každý, kto si kedy kúpil nové turistické topánky, urobil tú známu zásadnú chybu začiatočníka a obul si ich na dlhšiu trasu a už v polovici vedel, že bude trpieť celý zvyšok cesty.

Zdroj obrázka: Benevolente82 / Shutterstock.com

Dobrou správou je, že turistika nie je ako športová aktivita nijako výrazne finančne náročná. Nemusíte si kupovať takmer žiadne vybavenie na to, aby ste dosiahli svoj cieľ. Jedno je však isté, kvalitná treková obuv je nutnosťou, pretože bez nej si môžete zarobiť na poriadne nepríjemné zranenie. Pri jej kúpe však myslite na to, že budete potrebovať párkrát turistické topánky vyskúšať „nanečisto“, kým sa v nich vyberiete do terénu.

Odskúšajte si topánky dopredu

Noha si musí na trekové topánky zvyknúť, pretože ide o pevnú a menej ohybnú obuv. Dajte si ich pred plánovaným výletom niekoľkokrát na nohu, pokojne sa v nich prejdite chvíľu aj doma, nech si na ne zvyknete. Nezabudnite si pre istotu so sebou náplasti pre prípad núdze. Možnosťou, ako na turistických výletoch ušetriť, je aj kúpa turistickej výbavy z druhej ruky.

Sucho a bezpečie

Uvedomte si, že nie je treková obuv ako treková obuv. Pravdou je, že pri turistickej obuvi rozhoduje najmä kvalita, ktorá zvládne aj náročné nerovné terény, popasuje sa aj s dažďom, kalužami či blatom. Zároveň ale tieto topánky musia dostatočne vetrať, aby sa vám chodidlá pri chôdzi nepotili.

Už dávno neplatí, že treková obuv nie je štýlová a aj na turistických chodníkoch môžete vyzerať dobre, no rovnako tak mať nohu v suchu a bezpečí. Tieto topánky vám musia poriadne fixovať členok, aby sa vám čo najmenej podvrtávali nohy pri kontakte s nerovnomerným povrchom. Vyrazte najbližšie na hory s tými najlepšími trekovými topánkami!

Zdroj obrázka:
Benevolente82 / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina