Kúpalisko Eva plánujú otvoriť okolo 15.júna

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 1. júna 2021, 10:42

Podmienky vstupu na kúpalisko budú závisieť od aktuálnej pandemickej situácie. Momentálne sa dokončuje potrebná údržba a pripravuje sa otvorenie 87. sezóny legendárneho Kúpaliska Eva.

Najznámejšie a jediné piešťanské Kúpalisko Eva plánuje otvoriť letnú sezónu zhruba za dva týždne. Ako nám potvrdil správca kúpaliska Ján Adamkovič z klubu vodného póla Kúpele Piešťany, ktorý má kúpalisko v podnájme, momentálne sa dokončuje sezónna údržba. „Odstraňujeme dieru v bazéne, vymaľovali sme a dôkladne vyčistili všetky priestory, dezinfikujeme a pripravujeme sa na letnú sezónu. Nakúpili sme aj niekoľko nových lehátok,“ potvrdil nám Ján Adamkovič.

Presný termín otvorenia, ako aj podmienky vstupu do areálu, budú závisieť od aktuálnej pandemickej situácie a od farby covid automatu pre piešťanský okres. Do 6.júna je náš okres v II. stupni ostražitosti a v oranžovej farbe.

Legendárne termálne kúpalisko Eva v Piešťanoch patrí k najlepším ukážkam slovenskej funkcionalistickej architektúry a je zaradené medzi kultúrne pamiatky. Areál pozostáva z otvoreného 50-metrového bazéna, kľudového bazéna a detského bazéna, ako aj z plôch vyhradených na slnenie a pre rôzne športy. Vnútorný 25-metrový krytý bazén je naďalej mimo pevádzky. Teplota vody sa pohybuje okolo 27 °C, v kľudovom bazéne až 34-38 °C. V areáli plnom stromov a zelene nájdete aj trávnatú plochu vhodnú pre kriket a ihrisko na plážový volejbal. Kapacita areálu dosahuje 1500 osôb.

Jediné letné kúpalisko v našom meste vlastnia Slovenské liečebné kúpele Piešťany (SLKP). Klub vodného póla uzavrel v roku 2018 s kúpeľmi nájomnú zmluvu na 10 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava