Ako sa zbaviť vyrážok bez zanechania jaziev

  • Inzercia
  • 1. júna 2021, 17:00

Vyrážky nie sú problémom len pre dospievajúcich ľudí, ale často nás môžu prekvapiť aj v neskoršom veku. Kazia nám pleť, zanechávajú jazvy alebo nám spôsobujú nepríjemné začervenanie, ktoré vedie k zápalovým ochoreniam. Typickým prejavom akné sú aj čierne bodky, ktoré sa najčastejšie tvoria na nose alebo brade. Ak už dlhšie máte problémy s aknóznou pleťou a chceli by ste sa zbaviť vyrážok, tak musíme začať so správnou starostlivosťou a výberom vhodných produktov pre vašu pleť.

Zdroj obrázka: RomarioIen / Shutterstock.com

Základom je čistenie

Veľký pozor by ste si mali dávať pri čistení pleti. Odlíčením starostlivosť o pleť rozhodne nekončí. Čistenie pleti pozostáva z viacerých krokov, ktoré by mali byť šetrné k stavu vašej pleti. Po odlíčení je dôležité, aby ste pleť vyčistili vhodným pleťovým mliekom alebo tonikom. Okrem toho je nutné čistiť pleť aj ráno, a teda predtým, ako si nanášate krém. Vynechať by ste mali agresívne produkty, ktoré vám často môžu rozšíriť vyrážky alebo podporiť ich tvorbu.

Používanie prírodných výrobkov alebo kvalitnej kozmetiky

Pri pravidelnom používaní produktov, ktoré obsahujú rôzne chemikálie by vás mohli prekvapiť aj zápalové ochorenia, ako je atopický ekzém. Prirodzene, mastná pokožka je náchylnejšia na tvorbu vyrážok. Vyhnite sa produktom, ktoré by ju mohli príliš vysušiť, pretože by mohla byť pleť ešte viac podráždená alebo reagovať vznikom atopického ekzému. Všeobecne by ste mali používať prípravky, ktoré svojím zložením sú určené priamo na liečbu vyrážok a aknóznej pleti. Vyhnite sa aj parfumovaným produktom, ktoré sú často plné rôznych chemikálií.

Prestaňte s mechanickým vytláčaním vyrážok

Každé vytláčanie vyrážok alebo zanesených pórov vám môže spôsobiť zápalové ochorenie alebo zanechať na tvári jazvy, ktorých sa už nezbavíte. Vytláčanie môže spôsobiť tiež infekciu, ktorá spomaľuje liečbu akné. Taktiež by ste mali zabudnúť na vytláčanie čiernych bodiek, pretože upchané póry sa tak nedokážu vyčistiť a môžu sa zmeniť na nepríjemnú infekciu.


Pravidelná hydratácia pokožky

Pri používaní prípravkov na liečenie akné sa môže občas stať, že sa začne pleť vysúšať, najmä ak máte normálnu alebo suchú pleť. Dôležitá je pravidelná hydratácia v podobe pleťového krému alebo špeciálneho séra, vďaka čomu sa pokožka ošetruje a zostáva intenzívne hydratovaná. 

Pri boji s aknóznou pokožkou a vyrážkami sa skúste tiež zamyslieť nad svojím životným štýlom a dodržiavaním pitného režimu. Nestačí sa spoliehať len na vhodné produkty alebo pravidelnú starostlivosť o pleť. Pri hľadaní vhodných produktov je dôležité, aby ste vedeli, aký typ pokožky máte. Ak ste sa rozhodli liečiť aknóznu pleť, ale máte problémy s vysušenou pokožkou, tak nezabudnite na hydratáciu pleti, ktorá je dôležitá pri ošetrení pokožky.

Zdroj obrázka:

RomarioIen / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina