Malý nákup, veľká pomoc: štafetu preberá posledná škola

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. mája 2021, 15:07

Úspešná verejná zbierka Malý nákup, veľká pomoc sa presúva zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na pôdu Cirkevnej spojenej školy na Štefánikovej ulici. Svoje nákupy sem môžete priniesť od stredy 2. júna do 11. júna v čase trvania vyučovania.


Pomyselnú štafetu pomoci s verejnou zbierkou Malý nákup, veľká pomoc prevzala riaditeľka Cirkevnej spojenej školy Helena Križanová (vpravo) z rúk riaditeľky Strednej odbornej školy obchodu a služieb Anny Zálešákovej. (Autor: js)

Pomoc pri organizácii zbierky základných potravín a drogérie pre ľudí v núdzi ponúkla aj Cirkevná spojená škola na Štefánikovej ulici. Po troch stredných školách je to prvá základná škola, ktorá sa rozhodla zapojiť do úspešnej verejnej zbierky. Patrí pod ňu aj materská škôlka. Za svoje žiačky a žiakov prevzala pomyselnú štafetu riaditeľka školy Helena Križanová z rúk riaditeľky Strednej odbornej školy obchodu a služieb Anny Zálešákovej. Zamestnanci a žiaci Cirkevnej spojenej školy a ich rodiny majú teraz možnosť podporiť viac ako 300 piešťanských rodín a jednotlivcov v núdzi, ktorí sú v evidencii Centra pomoci človeku. “Na túto nezištnú charitatívnu pomoc sa nesmierne tešíme, a už sa vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú prispieť svojim malým nákupom,” prezradila nám riaditeľka školy Helena Križanová. 

Verejnú zbierku Malý nákup, veľká pomoc inicioval začiatkom marca 2021 Piešťanec Juraj Nozdrovický v spolupráci s kultúrno-kreatívnym centrom Arta a  Centrom pomoci človeku, s cieľom pomôcť rodinám i jednotlivcom v núdzi, ktorým pandémia skomplikovala život natoľko, že sa bez pomoci druhých nezaobídu. Štafetu od Arty prevzali dobrovoľníci z  Gymnázia Pierra de Coubertina, následne na to Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, ktorá ju po mesiaci odovzdala Strednej odbornej škole ochodu a služieb a nakoniec sa pridala aj Cirkevná spojená škola. Svoj malý nákup môžete do školy na Štefánikovej ulici č.119 priniesť od stredy 2.júna do 11. júna v čase trvania vyučovania. 

Úspech občianskych iniciatív stojí a padá na ľuďoch, ktorí sú ochotní urobiť čosi pre druhého alebo pre nás všetkých nezištne, len z vlastnej vôle a vo svojom voľnom čase. Budovanie takejto komunity v Piešťanoch sa ukazuje ako veľmi prínosné nielen v krízových časoch. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava