Viete, čo si obliecť na bicykel, aby bola cesta plná pohodlia a zážitkov?

  • Inzercia
  • 30. mája 2021, 17:00

Rozhodli ste sa začať bicyklovať? Tento šport si získal obľubu mnohých Slovákov nielen preto, že sa postará o zdravý pohyb. Na bicykli sa môžete vybrať do prírody a užívať si čerstvý vzduch sami, s priateľmi aj celou rodinou bez toho, aby ste museli premýšľať nad hľadaním parkovacieho miesta.

Zdroj obrázka: dotshock / Shutterstock.com

A ako sa obliecť, aby ste mali so sebou všetko potrebné, vám poradíme v nasledujúcom článku.

Cyklistické oblečenie do každého počasia

Na bicykli sa iste zakaždým spotíte. Pánske aj dámske cyklistické tričká preto vyberajte z materiálov, ktoré dokážu odvádzať pot od pokožky. Dôležité je tiež, aby rýchlo uschli.

Bežné bavlnené tričká nebudú vhodné, zvoľte radšej kúsky z funkčných materiálov. Obliekajte sa vrstvením viacerých kusov oblečenia. Na cyklistické tričko si môžete dať mikinu a navrch nepremokavú bundu. Bundu si so sebou vezmite aj v tom prípade, že je vonku pekne. Aj v lete sa môže počasie náhle zmeniť a bunda vás udrží v teple a suchu.

Pružnosť, ktorú oceníte

Oblečenie na bicykel by vám malo poskytnúť dostatočnú voľnosť pri pohybe. Vhodnou zložkou textílie, z ktorej je šité, je preto napríklad elastan. Dámske a pánske cyklistické tričká sa vďaka nemu výborne prispôsobia tvaru vašej postavy a v ničom vás pri bicyklovaní nebudú obmedzovať. Pri nákupe je vhodné cyklistické tričká vyskúšať v polohe, v ktorej budete jazdiť.

Ochrana nielen pred slnkom

Ak sa chcete cítiť na ceste naozaj dobre, nezabudnite na kvalitné športové okuliare.Športové okuliare ochránia váš zrak pred slnečnými lúčmi a tiež pred liatajúcim hmyzom. Budete sa tak môcť plne sústrediť na jazdu.

To však nie je všetko. Či sa budete venovať cestnej cyklistike alebo cykloturistike, budete potrebovať aj kvalitnú prilbu. Cyklistická prilba vás ochráni v prípade pádu a zníži riziko závažných poranení hlavy.

Na čo ešte myslieť?

Pred tým, ako sa vydáte na bicykli von, skontrolujte, či máte dostatočne nafúkané kolesá. I tak si ale zoberte so sebou aj pumpu. Dôležitou súčasťou výbavy sú náhradné duše, lepiaca sada a náradie. Zídu sa vám, ak dostanete defekt na ceste, ktorá nie je vždy ideálna.

Zdroj obrázka 1: dotshock / Shutterstock.com

Zdroj obrázka 2: StrDr stock / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián