Po ôsmich rokoch sa lúčime s gymnáziom

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany
  • 30. mája 2021, 00:01

My oktaváni sme si počas osemročného pôsobenia na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch vytvorili pevné priateľstvá, zažili niekoľko nezabudnuteľných zážitkov, no hlavne sme sa naučili, že tvrdá práca sa vypláca.

Študenti oktávy piešťanského gymnázia sľubujú, že o nich ešte budeme počuť. (Autor: archív triedy)

Sú medzi nami úspešné mladé autorky – spisovateľky, víťazi jazykových olympiád, odborníci v biológii a chémii, Mladí Európania, úspešná autorka SOČ-ky aj dobrovoľníci pomáhajúci s radosťou a zo srdca. Každý z nás teraz začína novú etapu života, ale na dobré sa nezabúda.

Veľké ďakujeme patrí našim dvom triednym učiteľkám:

RNDr. Eve Domonkosovej, ktorá sa o nás starala v časoch najväčšej puberty, a hoci sme jej občas dali poriadne zabrať, nikdy to s nami nevzdala a vytvorila z nás vzorných študentov.

PaedDr. Ivane Papcunovej, ktorá z nás formovala individuálne osobnosti, ukázala nám čaro literatúry, a s ktorou vznikli miesta, kam sa radi vraciame.

Spoločnú triednu záľubu sme našli v kultúrnych zážitkoch, navštevovali sme divadelné predstavenia, besedovali so spisovateľmi, organizovali čítačky mladých autorov a objavovali čaro galérií od Danubiany na Dunaji až po viedenskú Albertinu. Posledným spoločným zážitkom bola návšteva Paríža aj záhrady v Giverny (Monetove lekná nám učarovali…).

Lúčime sa po ôsmich rokoch, no garantujeme vám, že o nás budete ešte počuť.  Emma Vičanová, oktáva

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav