Ako vytvoriť svojmu školákovi vhodný priestor pre písanie úloh?

  • Inzercia
  • 30. mája 2021, 09:00

Kancelárske stoličky a stoly zaznamenali minulý rok nečakaný nárast v predajnosti, keďže ľudia, ktorí ostali pracovať z domu, si potrebovali zriadiť svoje domáce kancelárie. Alebo aspoň pracovný kútik niekde v rohu obývačky, či spálne. Ak ste niečo podobné absolvovali aj vy, získaný prehľad v tomto segmente môžete využiť aj pri zariaďovaní detskej izby. Ak nie, v článku nižšie sa dozviete pár základých vecí, podľa ktorých vybrať ideálny písací stolík a stoličku pre vaše dieťa.

Zdroj obrázka: StockImageFactory.com / Shutterstock.com

Nešetrite na úkor kvality

V prípade, že z vášho dieťaťa bude čoskoro školák, bude potrebovať priestor, kde sa môže pokojne učiť a robiť si úlohy. To znamená potrebu písacieho stola a dobrej stoličky.

Písať si úlohy napríklad v kuchyni za jedálenským stolom by určite nebolo vhodné. Vaše dieťa by nemalo dostatok kľudu na sústredenie, keď by mu tam neustále pobehovali ostatní členovia domácnosti. A k tomu tráviť denne čas potrebný na učenie a úlohy na jedálenskej stoličke by nemalo dobrý vplyv ani na zdravý vývin vášho školáka. Preto ak potrebujete šetriť, využite radšej zľavové kódy, ale určite nešetrite tým, že nedoprajete svojmu dieťaťu potrebné vybavenie pre štúdium, ktorým dobrý stolík a stolička určite sú.

Stolík s dostatočným priestorom

Aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá, jednoduchšie býva vybrať si vhodný stolík ako stoličku. Pri písacom stole treba najskôr zvážiť, kde v izbe bude umiestnený.

V prípade, že máte nato priestor, môžete sa okrem klasických stolíkov pozrieť aj na rohové písacie stoly. Tie majú naozaj veľkú písaciu plochu a tak bude mať váš školák dostatok priestoru na rozloženie zošitov a učebníc. Ak je však v detskej izbe menej priestoru, prípadne chcete kvôli možnej budúcej reorganizácii nábytku písací stolík, ktorý vám ponúkne viac možností, kde ho umiestniť, zaujímať vás budú klasické, čiže nerohové stolíky.

Druhou vecou, ktorú je dobré vedieť pri výbere, je potreba odkladacieho priestoru. Bolo by nanajvýš príhodné, ak by vaše dieťa malo všetky školské potreby pri písaní úloh poruke. Preto vyberajte stolíky so zásuvkami a skrinkami. Podľa potreby potom máte na výber, či bude odkladací priestor na jednej, alebo na oboch stranách. V prípade, že bude stolík využívaný aj pre desktopový počítač, vhod môže prísť výsuvná polička pre klávesnicu. Vášmu školákovi tak nebude pri písaní úloh klávesnica zavadzať na vrchnej doske.

Ostáva len zvoliť si dizajn a farbu podľa vkusu, prípadne podľa ostatného nábytku v detskej izbe ak chcete, aby nový stolík ladil so zvyškom izby. V neposlednom rade dbajte aj na kvalitu materiálov. Budete predsa chcieť, aby stolík vášmu školákovi vydržal celé štúdium.

Aj stolička ovplyvňuje vývin dieťaťa

Zložitejšou úlohou môže byť výber stoličky k písaciemu stolíku. Na trhu nájdete rôzne stoličky a kresláa zorientovať sa v ponuke a vytypovať si tie naozaj dobré kúsky, môže byť práca na dlhší čas. Výber však netreba podceniť, keďže nejde len o pohodlie, ale aj o zdravý vývin vášho dieťaťa.

Vyberajte preto z kvalitných ergonomických stoličiek. Ten rozdiel oproti stoličkám, pri ktorých sa nedbalo na ergonomické sedenie, pocítite hneď po usadení. A pri každodennom písaní úloh to bude mať veľký vplyv na správny vývin detskej chrbtice.

Vhod príde aj čo najväčšia možnosť veľkostne si prispôsobiť jednotlivé súčasti stoličky. Bude tak rásť spolu s vašim dieťaťom a ak bude naviac z kvalitných materiálov, nebudete musieť každú chvíľu kupovať novú.

Ak ste zrovna v detskej izbe položili krásnu novú podlahu, myslite aj nato, aby stolička pre vaše dieťa mala kolieska z materiálu, ktorý vám ju po chvíli nezničí. Veď ktoré dieťa sa neskúšalo na svojej prvej stoličke s kolieskami voziť po izbe.

Zdroj obrázka 1: StockImageFactory.com / Shutterstock.com

Zdroj obrázka 2: Photographee.eu / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola