Piešťany obľubujú aj reprezentácie

Už som editoriál na túto tému písal dávnejšie, ale nedá sa mi k nej nevrátiť, keďže je stále aktuálna. Piešťany sa v posledných rokoch opäť stali obľúbeným miesto pre rôzne kempy a sústredenia reprezentačných družstiev Slovenska vo viacerých športoch.


Tomáš Horký (Autor: red)

Príjemná atmosféra kúpeľného mesta, vyhovujúca infraštruktúra, čo sa týka športovísk, ale aj hotelov, regeneračných možností i dobrej dopravnej dostupnosti. To všetko sú faktory, ktoré tento druh cestovného ruchu lákajú.

Ideálne podmienky na prípravu pred dôležitými podujatiami tu našli slovenskí hokejisti i basketbalistky.

Hokejoví reprezentanti tu pred práve prebiehajúcim svetovým šampionátom v lotyšskej Rige absolvovali celú prípravu. Dokonalý komfort im znepríjemňovali len aktuálne platné opatrenia, takže sústredenia museli absolvovať formou „bubliny“ a nemohli si to tu užiť v plnej paráde.

Podobne je to aj v prípade ženskej basketbalovej reprezentácie, pre ktorú sa už Piešťany stávajú neoficiálnym centrom, keďže tu za posledné dva roky absolvovali väčšinu svojich akcií. Aj práve v týchto týždňoch sa tu reprezentantky pripravujú na majstrovstvá Európy vo Francúzsku a v Španielsku, kam sa im podarilo postúpiť po úspešnom finiši kvalifikácie. Jej záverečná fáza sa tiež zhodou okolností uskutočnila vo februárovej „bubline“ v Piešťanoch.

Myslím si, že pre Piešťany je to skvelá vizitka a cestovný ruch tohto druhu by sa mohol stať jedným zo základných pilierov. Športovým reprezentáciám, klubom či kolektívom tu je určite čo ponúknuť a verím, že podmienky a zázemie v našom meste bude postupne využívať čoraz viac športovcov. Veď spojiť sily s najlepšími slovenskými športovcami a prispieť k ich úspechom je aj pre Piešťany skvelou reklamou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava