Ako zlepšiť spánok?

  • Inzercia
  • 27. mája 2021, 19:00

Po náročnom pracovnom týždni prišiel konečne víkend a vy sa neviete dočkať ako si ráno dlhšie pospíte a dobehnete tak zameškané hodiny spánku. Pred spaním vám však váš starý matrac dlho nedovolí nájsť si pohodlnú polohu a aby toho nebolo málo, skoro ráno vás zobudia slnečné lúče, ktoré si aj pomedzi zatiahnuté žalúzie nájdu spôsob ako vám svietiť priamo do očí. Nastal čas s tým niečo urobiť.

Autor: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Máte radšej mäkký alebo tvrdší matrac?

Mať kvalitnú posteľ, ktorá dlho vydrží a zároveň má skvelý dizajn, je síce fajn, ale to, čo má najväčší vplyv na váš spánok je madrac. Univerzálne odporúčania pri výbere matracov neexistujú, veď už len v otázke tvrdosti sú ľudia s diametrálne odlišnými preferenciami. Niekto preferuje matrac tvrdý takmer ako drevená doska, niekto naopak matrac tak mäkučký, žeby sa v ňom „utopil“.

Najlepšie urobíte, ak výber matraca prekonzultujete s odborným predajcom. Určite sa bude okrem spomínanej preferencie tvrdosti pýtať aj na vašu hmotnosť. Nie však preto, žeby vám chcel naznačiť, aby ste začali chudnúť, ale preto lebo je to dôležitý údaj pre správny výber matraca.

Okrem toho k správnemu výberu pomôže aj ak budete vedieť povedať o svojom spánku čo najviac. Napríklad najčastejšiu polohu pri spaní, prípadne, či sa zvyknete v noci nadmerne potiť alebo trpíte pri vašom starom matraci bolesťami chrbta. Čím viac informácii predajcovi poskytnete, tým bude väčšia pravdepodobnosť, že vám nájde matrac ako stvorený pre vás.

Nenechajte sa rušiť slnkom

A čo spraviť s tým slnkom, ktoré vás ráno predčasne budí? Ešte stále používate obyčajné vnútorné žalúzie, ktoré boli pred niekoľkými rokmi neoddeliteľnou súčasťou hádam každých nových okien? V súčasnosti existuje aj lepšie riešenie

Tým lepším riešením sú moderné vonkajšie žalúzie. Okrem toho, že efektívne tienia a dokážu interiér aj úplne zatemniť, skrývajú jednu podstatnú výhodu. Keďže sú umiestnené pred oknami, môžete vetrať cez otvorené okno aj v prípade, že budú žalúzie zatiahnuté. Naviac tak chránia interiér pred prehrievaním a vo vašej domácnosti udržujú príjemnú klímu.

A aby sme nezabudli, ovládať ich môžete manuálne, ale aj motoricky. Stačí si len vybrať preferovaný spôsob spolu s tvarom a veľkosťou lamiel a ich farbou a v kombinácii s novým matracom už nič nebude brániť tomu, aby ste sa skvelo vyspali.

Zdroj obrázka:

Autor: Gorodenkoff / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof