Po nehode na Havrane horelo auto i vytekajúci benzín

Piešťanských hasičov minulý týždeň zamestnali najmä dopravné nehody. Stali sa priamo v Piešťanoch, na horskom priechode Havran, ale aj za Vrbovým v smere na Prašník. Vo štvrtok 20. mája približne o 15. hodine zavolali hasičov do Vrbového k údajnému požiaru bytu. Tí však zistili, že ide len o dymiace cigaretové ohorky.

Na zahasenie požiaru hasiči použili 3000 litrov vody a 50 litrov penidla. (Autor: KR HaZZ Trnava)

V sobotu 22. mája o pol piatej ráno hasiči vyrážali k dopravnej nehode. Na Bratislavskej ceste v Piešťanoch pri cintoríne narazil vodič taxikárskej služby do stĺpa verejného osvetlenia. Zranené boli obe osoby, ktoré sa v taxíku nachádzali, teda vodič aj zákazník. Hasiči im poskytli predlekársku pomoc a na aute Toyota Prius vykonali protipožiarne opatrenia.

Nehody zamestnali hasičov aj posledný deň minulého týždňa. V nedeľu 23. mája popoludní ich zavolali k autu, ktoré na krajskej ceste za Vrbovým v smere na Prašník skončilo na streche. Havarovaný Peugeot Expert zasahoval do jedného jazdného pruhu a nachádzal sa v neprehľadnej zákrute, pričom škoda na ňom presiahla 4000 eur, takže na miesto prišli aj dopravní policajti. Nehoda sa skončila bez zranení.

Rovno odtiaľ hasiči krátko po 17. hodine odchádzali k ďalšej nehode, tentoraz k zrážke dvoch áut na horskom priechode Havran. Subaru Outback a Audi A6 sa zrazili v mieste, kde je pre rekonštrukciu vozovky doprava zúžená do jedného jazdného pruhu.

Napred vyrážal jeden príslušník priamo z piešťanskej stanice, pretože cestu z opačného konca okresu posádke z Vrbového komplikoval dážď, dopravná kolóna i vzdialenosť. Napokon mali hasiči po príchode k havarovaným autám plné ruky práce, keďže jedno z nich začalo horieť. „Jednotka po príchode zistila, že pri náraze vozidiel prišlo k pretrhnutiu nádrže, z ktorej benzín unikal na vozovku. Hasiči na uhasenie použili stredotlakový prúd s penidlom,“ uviedla krajská hasičská hovorkyňa Lena Košťálová. Na likvidáciu požiaru minuli 3000 litrov vody a 50 litrov penidla.

Po uhasení požiaru hasiči pomocou zariadenia na navíjanie premiestnili autá na krajnicu vozovky, aby pomohli uvoľniť kolóny, ktoré sa po nehode začali tvoriť. Dopravu však medzičasom odkláňali aj policajti. Po odstránení havarovaných vozidiel z cesty dobrovoľní hasiči z Moravian nad Váhom cestu očistili a upovedomený bol i správca komunikácie. Na dočisťovanie minuli 2000 litrov vody. Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na 21-tisíc eur. Pri nehode sa našťastie nik nezranil.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof